Opleiding

OPLEIDING

Threading

Wil jij...

 1. leren ontharen met touw en draad
 2. weten hoe je ongewild gezichtshaar pijnloos én langdurig verwijdert
 3. meer klanten lokken door een extra ontharingstechniek aan je aanbod toe te voegen

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Met threading, een oude Indische methode die de laatste jaren enorm populair is, epileer je de wenkbrauwen tot in de perfectie. En dat op een natuurlijke en pijnloze manier. Wil je je specialiseren in deze techniek, dan is onze opleiding een ideale keuze.

Dankzij de cursus Threading leer je hoe je deze epileertechniek perfect uitvoert. En dat niet alleen op wenkbrauwen maar ook het hele gezicht. Onder leiding van een professionele docent ontdek je hoe je met twee katoenen draden alle haartjes vastklemt en via rolbewegingen bliksemsnel uit de haarzakjes trekt. Zo ga je precies te werk en zorg je ook voor een langer durend effect.

Met deze techniek verras je dus niet alleen jezelf maar ook je toekomstige klanten!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  180.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Threading

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt25/03/201916/05/201918u30 - 21u30Maa
Gent30/03/201913/04/201914u00 - 17u00Zat
Antwerpen24/04/201915/05/201918u30 - 21u30Woe
Brugge03/06/201924/06/201918u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Schoonheidsspecialist bij wellnesscentrum (Specialisatie Threading)
 • Freelance Visagist / Make-upartiest (Specialisatie Threading)
 • Eigenaar/Medewerker Brow Bar (Specialisatie Threading)
 • Bied je epileerdiensten aan via de populaire deeleconomiesites
 • ...

Vaardigheden en skills

 • De threadingtechnieken professioneel uitvoeren? Jij draait er je hand niet voor om
 • De wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip correct en pijnloos epileren. Je cliënten komen zeker terug!
 • Je cliënten stralend door het leven laten gaan
 • Je kan je klanten steeds tevreden houden en op hun gemak stellen
 • Je weet wat je moet doen om als zelfstandige aan de slag te gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Opbouw van de huid
 • Voorbehandeling van het gelaat
 • Functies en ideale vorm van de wenkbrauwen
 • Hoe pas je wenkbrauwen aan de gelaatsvorm aan
 • Voordelen van threading
 • De technieken professioneel uitvoeren
 • Wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip correct en pijnloos epileren

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

Onze docenten

Shirin Yousefi

Shirin is een expert in het epileren van je wenkbrauwen met draad of threading. Ze heeft heel wat internationale ervaring, van Helsinki tot Dubai. In België baat Shirin 2 browstudio's uit. 
Ze is op haar best als ze haar kennis mag delen met onze studenten!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Threading

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Veel mensen kijken ertegen op om zich te laten ontharen of epileren. Ze hebben schrik voor pijn en irritaties. Met deze opleiding is die schrik verleden tijd. Threading is namelijk ideaal om haartjes te verwijderen zonder pijn of irritaties. En dat voor lange tijd. Het perfecte alternatief!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren schoonheidsspecialist maakt jou stap voor stap wegwijs.
Oefen ik de ontharingstechniek op echte mensen?
Ja, tijdens de twee laatste lessen breng je een oefenmodel mee om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriend(in), familielid of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, volg bijvoorbeeld de cursussen Brazilian Wax of Sugar Waxing om je expertise op het vlak van ontharing en epilatie te verbreden.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Threading bestaat uit 3 lesdagen die elk 3 uur duren. Je praktijkgerichte lessen gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de cursus Threading vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een pincet, ontsmettingsalcohol en een rol draad mee naar de les. De meest gebruikte touwtjes voor deze epileermethode bestaan uit 100% katoen. Gebruik zeker géén nylondraad. Tijdens de twee laatste lessen breng je ook een oefenmodel mee om de nieuwe technieken in te oefenen. Denk daarbij aan een vriend(in), familielid of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete schoonheidssalon en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage perfectioneer jij jouw epileertechniek. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Schoonheidsspecialist.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Threading. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Schoonheidsspecialist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Voor jouw opleiding Threading betaal je slechts 180.00 euro. Daarvoor krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS