Opleiding

OPLEIDING

Thuishulp

Wil jij...

 1. alles leren over hygiëne, voedin en textielzorg dat je in de thuiszorg moet weten
 2. mensen bijstaan in het huishouden
 3. een job waarbij je meteen het resultaat van je werk ziet
 4. een centje bijverdienen door in bijberoep aan de slag te gaan als thuishulp
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Huishoudhulp, een beroep met toekomst!

Werk je graag met mensen? Ben je zorgzaam, verantwoordelijk en hulpverlenend? Ga dan voor een job in de thuiszorg! Als Thuishulp sta jij zorgbehoevenden of ouderen bij met huishoudelijke taken die zij niet meer kunnen uitvoeren. Voor hen zijn kleine huishoudelijke taken namelijk niet evident. Als Thuishulp bied jij hen de extra zorg en aandacht die ze verdienen.

Als Thuishulp help je mensen met boodschappen doen, koken, schoonmaken, strijken en nog zo veel meer. Je houdt mensen gezelschap en biedt ook een luisterend oor.

Ga aan de slag in een prachtige sector waar je mensen echt verder helpt. Een glimlach en een oprecht woord van dank zorgen ervoor dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Bovendien heb je elke dag heel wat variatie en bouw je met vele klanten een echte vriendschapsband op.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  9-12 maanden

  295.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een dienstenchequebedrijf
 • Medewerker in een zorgcentrum
 • Zelfstandig thuishulp

Vaardigheden en skills

 • Jij weet exact hoe je zorgbehoevenden moet bijstaan in het huishouden
 • Schoonmaak, textielzorg, maaltijdzorg? Als all-rounder in de zorg doe jij het allemaal!
 • De mogelijke beroepsrisico's kennen geen geheimen meer voor je: jij gaat altijd veilig te werk
Proefhoofdstuk
poetsen, kuisfirma, poetsbedrijf, poetsfirma, poetsen hoe het moet, schoonmaaksector, schoonmaakster, kuisgerief, dienstencheques, schoonmaakfirma, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

De schoonmaaksector is booming! We hebben het allemaal druk en vinden steeds minder tijd om ons huis te poetsen maar toch hechten we belang aan hygiëne en netheid. Een gouden kans voor professionele schoonma(a)k(st)ers om geld te verdienen! Vooral grote clubs en exclusieve locaties bieden aantrekkelijke verloningen voor de meest bekwame schoonmaakprofessionals. Wil jij ook een mooie en winstgevende carrière tegemoet gaan?

Schrijf je dan in voor deze praktische thuisstudie en leer tegen de scherpste prijs hoe je bewust omgaat met producten en poetsmateriaal om schade aan meubilair of vloeren te voorkomen. Ook de veiligheidsvoorschriften en tiltechnieken komen aan bod.

Na deze professionele opleiding ben jij op de hoogte van alle poetstechnieken en reinigingsmiddelen. Elk kantoor, huis of bedrijf laat je kraaknet achter!

Bekijk volledige module   

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro 147.5 euro

Programma

 • Thuiszorg: het werkveld
 • Informatie verzamelen en delen
 • Persoonlijke hygiëne en veiligheid
 • Ergonomie
 • Schoonmaken

Carrièremogelijkheden

 • Werk voor particulieren
 • Werk voor bedrijven
 • Begin je eigen succesvolle poetsbedrijf of schoonmaakwinkel

Vrijstellingskorting

Heb je deze module al gevolgd? Dan geniet je van een vrijstellingskorting!

Contacteer jouw opleidingsadviseur

Toon minder details van deze module   

thuiszorg, huishoudhulp, huishouden, voeding, hygiëne, HACCP, keuken, koken, voedsel, verzorging, voedinsleer, textielzorg, textielbehandeling, poetshulp, poetsen, onderhoud

Draag jij graag zorg voor anderen? Haal jij voldoening uit heerlijke maaltijden voorbereiden en serveren? Zorg je graag voor een proper en hygiënisch huishouden? Dan is thuiszorg zeker en vast jouw ding. In deze opleiding leer je alles wat je als huishoudhulp moet weten over voeding, textielzorg en hygiëne.

Weet jij hoe je alle icoontjes op een wasetiket moet ontcijferen? Kan jij met zekerheid zeggen of bepaalde ingrediënten nog vers en bruikbaar zijn? Weet jij hoe je het risico op ziektes, besmetting en voedselvergiftiging optimaal kunt beperken? Nee? Geen nood! Je vindt het allemaal terug in deze cursus, klaar en duidelijk uitgelegd.

Deze module Huishoudhulp vormt samen met de module Poetshulp de opleiding Thuiszorg. Wilt u als huishoudhulp aan de slag? Dan moet u beide cursussen volgen. De module Poetshulp geeft u algemene achtergrondinformatie over het werkveld, veiligheid, gezondheid en hygiëne en over onderhoudstaken. Deze module focust op textielzorg en maaltijdbereiding.

Bekijk volledige module   

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro 147.5 euro

Programma

 • Textielzorg
 • Basis voedingsleer
 • Organisatie van de keuken
 • Hygiëne in de keuken
 • HACCP in de thuiszorg

Carrièremogelijkheden

 • Helpen in het huishouden als zelfstandige
 • Bij een schoonmaakbedrijf werken
 • Begin je eigen schoonmaakbedrijfje

Vrijstellingskorting

Heb je deze module al gevolgd? Dan geniet je van een vrijstellingskorting!

Contacteer jouw opleidingsadviseur

Toon minder details van deze module   

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Thuishulp bespaar je maar liefst € 143. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Thuishulp volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Thuishulp

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
De vraag naar professionele thuishulpen stijgt al jaren. De vacatures raken maar niet ingevuld. Met deze thuisstudie beantwoordt jij die toenemende vraag. Jij leert hoe je mensen, jong en oud, helpt om het huishouden te runnen: van poetsen en wassen tot het bereiden van eenvoudige maaltijden. Altijd werk!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Gezondheidszorg & Welzijn. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je direct aan je studie beginnen. De digitale cursussen staan meteen op jouw profielpagina én op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die heb je dus snel bij je thuis in de brievenbus. Vanaf dan bepaal je zelf jouw leerproces: je studeert waar en wanneer je maar wil. Jij hebt de absolute vrijheid! Een ervaren topdocent begeleidt je een jaar lang via het online platform. Zo heb je altijd alle ondersteuning die je nodig hebt. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat! Je bent de trotse eigenaar van het diploma Thuishulp.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent creëerde een gebalanceerde mix van theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Om de poetstechnieken en de recepten uit de cursus in te oefenen heb je natuurlijk eigen materiaal nodig. Vraag je docent om een lijst met benodigdheden. Ga daarna langs bij een supermarkt of groothandel in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je eindwerk al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage in een professioneel schoonmaakbedrijf of bij een zelfstandige thuishulp. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de schoonmaaksector. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een prachtige carrière als Huishoudhulp.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Thuishulp. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Huishoudhulp. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Thuishulp maar 295.00 euro. Hiervoor krijg je een gedetailleerd en uitgebreid cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een gepassioneerde topdocent die haar hart verloor aan de thuiszorg, levenslange toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Zo ben je er helemaal klaar voor!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Thuishulp

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS