Opleiding

OPLEIDING

Toerisme- en Recreatiemanagement

Wil jij...

 1. reislustige mensen de trip van hun leven bezorgen
 2. ontspannende of actieve reizen leren samenstellen, helemaal op maat van de klant
 3. jouw liefde voor verre landen en exotische bestemmingen omzetten in een topjob
 4. een positieve carrièreswitch maken door aan de slag te gaan in de toeristische branche
 5. snel starten als zelfstandig reisagent in hoofd- of bijberoep

Reisagent, een beroep met toekomst!

Wil je graag aan de slag in de bruisende toeristische sector? Ben je creatief en hou je van reizen en organiseren? Wil je mensen een onvergetelijke reiservaring bezorgen? Dan is de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement het avontuur dat jij zoekt!

Met onze cursus stomen wij je in sneltempo klaar om in de toeristische wereld aan de slag te gaan. Dankzij deze unieke lessen, ontwikkeld door ervaren topdocenten, leer je alles over deze boeiende sector. Deze professionele opleiding voor enthousiaste durvers is praktijkgericht en speciaal samengesteld om jouw talenten op korte tijd naar een hoog niveau te tillen!

Een reisbureau starten? Werken bij een touroperator? Toeristische events organiseren? Met deze cursus ligt de wereld voor je open!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  589.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Toerisme- en Recreatiemanagement

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen06/03/201929/05/201918u30 - 21u30Woe
Gent25/03/201901/07/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt02/04/201902/07/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Start als zelfstandig reisagent
 • Boekingsagent bij een reiskantoor
 • Reisorganisator bij een touroperator
 • Medewerker toeristische dienst
 • Plan reizen voor anderen via populaire deeleconomiesites
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Jij kan aan de slag in de toeristische sector en weet hoe deze boeiende industrie werkt
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij kan je passie hierin uitleven!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen... jij kent het reisgedrag van de Belg en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Je weet hoe je je eerste klanten wint en hoe je ze met een gerust gevoel op reis laat vertrekken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Structuur van de dynamische reisindustrie
 • Verschillende boeiende soorten toerisme
 • Toeristische trekpleisters in binnen- en buitenland
 • Hotel, cruises,... Ontdek alle soorten van verblijven
 • Leuke dagtrips plannen
 • Hoe organiseer je als reisleider boeiende events
 • Thema's om een reis of uitstap rond te plannen
 • Het reisgedrag van Belgen
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Onze docenten

Miriam Van Noten

“Ik ben sinds maart 2010 docent bij CVA (thuisstudie) waar ik de cursus Reisagent van a tot z opgesteld heb”, zo vertelt Miriam Van Noten. “Verder ben ik een duizendpoot die overal ingeschakeld kan worden in verkoop, administratie, events, ... Variatie is dan ook mijn motto”. 
 
Verder  werd haar kennis nog toegepast in de cursus Toerisme en Recreatiemanagement. Ongetwijfeld neemt Miriam jou mee in haar cursussen op een boeiende en leerrijke reis!

Lidy Devis

Ik ben Lidy en geef Frans en Toerisme in de  Schoonheidsschool. Ik geef al jaren les in het regulier onderwijs. Ik vind het fijn om mensen die uit eigen interesse of die een carrièreswitch overwegen, een opleiding te geven. Deze mensen zijn meestal heel gemotiveerd en willen er echt komen. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Toerisme- en Recreatiemanagement

Wanneer start de volgende opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement?
Een overzicht van alle ingeplande opleidingen Toerisme- en Recreatiemanagement, inclusief locaties en lesuren, vind je hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, plannen we meteen een nieuwe in. Je raadpleegt dus best regelmatig deze pagina. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel! Daar zie je voor elke cursus waar je interesse in hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als we nieuwe cursussen inplannen worden de gegevens ook in je studentenprofiel automatisch aangepast. Enorm handig!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen we enkel opleidingscheques aanvaarden in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hierover vind je op deze pagina. Onze school staat bovendien ook garant voor kwalitatieve opleidingen dus je krijgt steeds waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Toerisme- en Recreatiemanagement. Wanneer je geslaagd bent, krijg je nadien het diploma thuis opgestuurd waarmee je kan starten met je droombaan in de toerisme- en recreatiesector . Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer dat je bij de Centrale Examencommissie kan behalen. Onze cursus bereidt je hier perfect en in sneltempo op voor!
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Toerisme- en Recreatiemanagement?

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal te kopen voor tijdens de lessen. Je brengt enkel schrijfgerief en een cursusblok mee. Het de uitgebreide cursus ontvang je tijdens de eerste les.

Wil je continu op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en aanpassingen van je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement bestaat uit 12 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap alle informatie die je nodig hebt om in deze sector aan de slag te gaan. Van luchtvaart, reisbemiddelaars en animators tot handige tips bij het kiezen van huurwagens in het buitenland. Je lessen gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van je lessenreeks. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete hotel of reisbureau en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage organiseer jij in real life droomreizen voor echte klanten. Zo leer jij elke dag iets nieuws bij. Een stage is dan ook ideaal als opstapje voor jouw carrière als professioneel reisagent.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Toerisme- en Recreatiemanagement. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als reisagent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement betaal je 589.00 euro. Een mooie investering voor een toekomst in deze boeiende sector. Voor dit bedrag krijg je het uitgebreide lesboek vol boeiende tips en tricks die je in de praktijk kan gebruiken, de professionele begeleiding van docenten die met beide voeten in de sector staan, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je als student ook toegang tot ons online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS