Opleiding

OPLEIDING

Toerisme- en Recreatiemanagement

Wil jij...

 1. onvergetelijke reizen leren plannen, van vertrek tot terugkeer
 2. alles leren over dagreizen, cruises, accommodaties en nog zoveel meer
 3. snel aan de slag in de boomende reissector
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Reisagent, een beroep met toekomst!

Wereldwijd is het toerisme booming business. Ben jij creatief en hou je van reizen en organiseren? Wil je mensen een onvergetelijke reiservaring bezorgen? Dan is deze thuiscursus Toerisme- en Recreatiemanagement jouw ticket naar zonnig succes!

Stoom jezelf in sneltempo klaar om naam te maken in de toeristische sector. Dankzij onze unieke cursus, ontwikkeld door ervaren topdocenten, leer je alles over deze boeiende branche. Deze professionele opleiding voor enthousiaste durvers is speciaal samengesteld om jouw talenten op korte tijd naar een hoger niveau te tillen!

Een reisbureau starten? Werken bij een touroperator? Toeristische events organiseren? Met deze cursus ligt de wereld voor je open!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Plan reizen voor anderen via populaire deeleconomiesites
 • Boekingsagent bij een reiskantoor
 • Reisorganisator bij een touroperator
 • Medewerker bij een toeristische dienst
 • Zelfstandig reisagent, reisplanner of reisleider

Vaardigheden en skills

 • Jij weet precies hoe het eraan toegaat in de toeristische branche
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij laat je leiden door je passie!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen... Jij kent het reisgedrag van de Belg en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Klanten winnen, met een gerust gevoel op reis laten vertrekken, én voldaan laten terugkeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Jouw mogelijkheden in de toeristische sector
 • De dynamische reisindustrie
 • Het reisgedrag van Belgen
 • Verschillende soorten toerisme en recreatie
 • Hotel, cruises, ... Ontdek alle soorten van verblijven
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Leuke events en dagtrips plannen
 • Thema´s om een reis of uitstap rond te plannen
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten?
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Onze docenten

Miriam Van Noten

“Ik ben sinds maart 2010 docent bij CVA (thuisstudie) waar ik de cursus Reisagent van a tot z opgesteld heb”, zo vertelt Miriam Van Noten. “Verder ben ik een duizendpoot die overal ingeschakeld kan worden in verkoop, administratie, events, ... Variatie is dan ook mijn motto”. 
 
Verder werd haar kennis toegepast in de cursus Toerisme en Recreatiemanagement. Ongetwijfeld neemt Miriam jou mee in haar cursussen op een boeiende en leerrijke reis!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Toerisme- en Recreatiemanagement

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een citytrip naar Londen, een weekendje weg vlakbij huis, een strandvakantie in het mediterrane Zuiden,… Iedereen houdt van reizen! Met deze cursus zet je die liefde om in een volwaardige job. Vanuit België of echt in het buitenland; binnenkort bezorg jij mensen de reis van hun dromen. Helemaal iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Toerisme- en Recreatiemanagement?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Toerisme- en Recreatiemanagement vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Toerisme & Recreatie. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die weet je dus snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent met heel wat ervaring in de toeristische sector. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Toerisme- en Recreatiemanagement!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Toerisme- en Recreatiemanagement.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement in de praktijk omzetten? Volg dan tijdens het studeren een stage bij een touroperator, een toeristische dienst of een reisbureau. Je doet zo concrete werkervaring op en gebruikt de leerstof op een actieve manier. Je bouwt ook een netwerk van professionele contacten uit. Na je stage spreek je die contacten aan om snel werk te vinden als Reisagent.

Kies zelf de plaats, periode en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. In dit contract leg je samen met je stagegever enkele praktische afspraken vast. Je loopt in totaal maximaal 300 uur stage. Je beëindigt je stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als Reisagent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Toerisme- en Recreatiemanagement. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Reisagent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je in de eerste plaats een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een zelfstandig reisadviseur die al ontelbare mensen een fantastische reis bezorgde. Daarbovenop krijg je vrij toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles op zak voor een geslaagde thuisstudie Toerisme- en Recreatiemanagement!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Toerisme- en Recreatiemanagement

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS