Opleiding

OPLEIDING

Triggerpointmassage

Wil jij...

 1. ontdekken wat triggerpoints net zijn
 2. triggerpoints leren opsporen, behandelen en wegwerken
 3. klachten en kwaaltjes van klanten vakkundig verlichten
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als massagetherapeut uit te breiden
 5. een eigen massagesalon openen in hoofd- of bijberoep

Masseur, een beroep met toekomst!

Jouw docent toont je in 5 dynamische lessen hoe je op zoek gaat naar de oorzaak van lichamelijke klachten, chronische pijn of andere ongemakken. Triggerpoints zijn kleine contracties van spieren. Ze veroorzaken felle pijnstoten die zich soms op een andere plek in het lichaam kunnen uiten. Zowel pezen, hechtingspunten als gewrichten kunnen hieronder lijden. Je leert de triggerpoints op te sporen en te verhelpen dankzij specifieke massagetechnieken. Daarnaast leer je ook pijnanalyses maken en spanningen te verlichten. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele massagetafels. Jij legt de vinger op de pijnlijke plek!

Een must-do opleiding voor elke masseur waarmee je klanten tevreden zullen terugkomen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  279.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Triggerpointmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent06/01/202124/02/202118u30 - 21u30Woe 
-15%
Hasselt29/01/202126/02/202118u30 - 21u30Vrij 
-15%
Antwerpen29/01/202126/02/202118u30 - 21u30Vrij 
-15%
Gent01/03/202129/03/202118u30 - 21u30Maa 
-15%
Antwerpen18/03/202115/04/202118u30 - 21u30Don 
-15%
Hasselt16/04/202114/05/202118u30 - 21u30Vrij 
-15%

PROGRAMMA

triggerpoint, drukpunten, massage, triggerpointmassage, opleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig massagetherapeut met specialisatie in triggerpoints
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Alternatief therapeut gespecialiseerd in triggerpoints

Vaardigheden en skills

 • Jij weet wat triggerpoints zijn en hoe je ze lokaliseert.
 • Jij maakt correcte pijnanalyses, op maat van elke klant.
 • Je past de juiste massagetechnieken toe om triggerpoints weg te werken.
 • Jij laat klanten ontspannen en pijnvrij huiswaarts keren.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat zijn triggerpoints en hoe ontstaan ze?
 • Pijnanalyses opstellen
 • Triggerpoints opsporen
 • De juiste massagetechnieken inzetten
 • Myofasciale therapie

triggerpoint, drukpunten, massage, triggerpointmassage, opleiding

Onze docenten

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

"De nadruk ligt hier op actief, want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren," zegt Paul. "Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Voorlopig denk ik dus nog niet aan stoppen."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Triggerpointmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Mensen zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke manieren om pijn aan spieren en gewrichten te verlichten. Dat is exact wat de Triggerpointmassage te bieden heeft! Deze opleiding is dan ook perfect als je beproefde technieken voor pijnverlichting wil aanleren. Of als je de behandeling van triggerpoints als extra service wil aanbieden in jouw massagestudio. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Massagetherapeut te volgen. Zonder kennis van algemene massagetechnieken is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben nog heel wat andere opleidingen in de categorie Massagetechnieken. Check dus zeker ons aanbod en vind meteen de specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Triggerpointmassage bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Triggerpointmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng massageolie, 4 grote donkere badhanddoeken, een hoeslaken voor één persoon en een badjas mee naar de les. Draag bij voorkeur comfortabele kleding en schoenen.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om in de les en thuis mee te oefenen of om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw massagestudio!

Praktijkervaring en stage

Masseren moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage in jouw favoriete massagesalon. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage bezorg je heel verschillende klanten ontspanning en verlichting. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Masseur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Triggerpointmassage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Masseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

triggerpoint, drukpunten, massage, triggerpointmassage, opleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 279.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
triggerpoint, drukpunten, massage, triggerpointmassage, opleiding
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS