Opleiding

OPLEIDING

Vacussage - Cupping Massage

Wil jij...

 1. leren hoe je eeuwenoude vacussagebehandelingen uitvoert
 2. klanten verwennen met deugddoende cuppingmassages
 3. klachten en kwaaltjes verhelpen door in de diepte te werken
 4. meer verdienen door jouw aanbod als masseur uit te breiden

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Vacussage of Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die vooral gebruikt wordt om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlakte te trekken. En dat met behulp van vacuüm gemaakte cups. Daardoor zal de huid beter gaan ademen, ontstaat er een sterkere doorbloeding én wordt de stofwisseling bevorderd. Daarnaast werkt de techniek ook subliem tegen cellulitis.

Benieuwd hoe je deze Oosterse massagetechniek zelf kan gebruiken om schouder-, rug- en nekklachten of spierspanningen voelbaar te verminderen? Schrijf je dan in voor deze cursus en krijg les in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  150.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Vacussage - Cupping Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt10/02/201910/02/201910u00 - 17u00Zon
Gent09/03/201909/03/201910u00 - 17u00Zat
Antwerpen29/06/201929/06/201910u00 - 17u00Zat
Gent01/09/201901/09/201910u00 - 17u00Zon
Hasselt01/09/201901/09/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen27/06/202027/06/202010u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

cupping, Vacussage, vacuüm, cupping massage, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, avondlessen, avondschool, onderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Masseur in een massagesalon (Specialisatie Cupping)
 • Massagetherapeut in een wellnesscentrum (Specialisatie Cupping)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Cupping)
 • Zelfstandig masseur (Specialisatie Cupping)
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Verschillende kwaaltjes verlichten/verhelpen aan de hand van een vacussagemassage
 • Een professionele cuppingmassage geven? Jij draait er je hand niet voor om
 • Je cliënten volledig relaxt en zonder pijn door het leven laten gaan
 • Je eerste klanten voor jouw professionele cuppingmassage vinden? Geen probleem!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Geschiedenis van Cupping
 • De anatomie van het lichaam
 • De werking van cupping/vacussage
 • Wanneer pas je deze unieke techniek toe?
 • Welke materialen heb je hiervoor nodig?
 • Welke lichaamsdelen kan je met deze massage behandelen?
 • Professionele massagetechnieken
 • Hoe geef je een heerlijk ontspannende cuppingmassage?
 • De effleurage
 • Tegen welke kwaaltjes helpt een cuppingmassage?

cupping, Vacussage, vacuüm, cupping massage, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, avondlessen, avondschool, onderwijs, schoonheidsschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Vacussage - Cupping Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Mensen zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke manieren om spierkrampen, cellulitis en de ophoping van afvalstoffen in het lichaam te bestrijden. Cupping biedt op al deze vlakken een oplossing! Het loont zich dan ook om deze unieke massagetechniek aan jouw aanbod als masseur of alternatief therapeut toe te voegen. Zo spreek je een heel nieuw publiek aan.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de technieken stap voor stap uit.
Wordt er gewerkt met natte of droge cups?
Tijdens deze opleiding werk je alleen met droge cups. Je verwarmt de glazen cups en plaatst ze direct op de huid. Er ontstaat onderdruk, waardoor de cup aan de huid blijft kleven.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Hoe geraak ik na de opleiding zelf aan professionele cups?
Verschillende online winkels en groothandels voor massageproducten bieden cups in allerlei vormen en maten aan, vaak in handige setjes.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben nog heel wat andere opleidingen in de categorie Massagetechnieken. Check dus zeker ons aanbod en vind meteen de specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De cursusdag van de opleiding Vacussage - Cupping Massage duurt 7 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding Vacussage - Cupping Massage vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng 2 grote badhanddoeken, 2 theelichtjes met houder en 2 waterglazen (liefst verschillend van vorm) mee naar de les. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal, zoals bijvoorbeeld massageolie en glazen cups. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw massagestudio!

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Na de praktijkgerichte les heb jij de massagetechnieken meteen goed in de vingers en leg jij klanten meteen lekker in de watten.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

cupping, Vacussage, vacuüm, cupping massage, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, leren, school, avondonderwijs, avondlessen, avondschool, onderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze opleidingsdag bedraagt 150.00 euro. In ruil voor dit bedrag krijg je de professionele begeleiding van een super gemotiveerde docent met jarenlange ervaring en het gebruik van onze speciaal ingerichte leslokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Massagetherapeut: Topsporters bespaar je maar liefst € 229. Een echte aanrader dus!

sportmassage, sportmasseur, topsportmassage, sportbegeleider, avondonderwijs, avondschool, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs, topsporter, topsport, cupping, anatomie, vacussage, medical tape, sportvoeding, sportblessure, sportkwetsuur, RICE,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Massagetherapeut: Topsporters

sportmassage, sportmasseur, topsportmassage, sportbegeleider, avondonderwijs, avondschool, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs, topsporter, topsport, cupping, anatomie, vacussage, medical tape, sportvoeding, sportblessure, sportkwetsuur, RICE,

Carrièremogelijkheden

 • Persoonlijk begeleider van een topsporter
 • Massagetherapeut van een sportploeg
 • Start je eigen massagepraktijk voor (top)sporters
 • Massagetherapeut in een wellnesscentrum (specialisatie sportmassages)

Info over deze allround opleiding

Een goede begeleiding is essentieel voor topsporters. In deze opleiding leer je een goede sportmassage geven om sportletsels tegen te gaan of te verhelpen. Onze specialisten geven je een goede dosis anatomie mee om daarna de theorie om te zetten in de praktijk. Dat doe je in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels!

Er komen verschillende massagetechnieken aan bod en je leert alles over medical tape en bandage. Je weet welke voeding geschikt is voor topsporters en je kent de invloed van rode bietensap, vitaminen en sportdranken. Daarnaast leer je de R.I.C.E. methode toepassen en ga je aan de slag met glazen bokaaltjes om een cuppingmassage te geven.

Je krijgt met andere woorden een zeer volledig pakket aan theorie en praktijk om topsporters nét dat tikkeltje beter te doen presteren.

Programma

Module 1: Massagetherapeut
Module 2: Sportmasseur
Module 3: Medical Taping
Module 4: Vacussage - Cupping Massage
Word Massagetherapeut

  Diploma

  Groepsles

  1390.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS