Opleiding

OPLEIDING

Visagie (Basis)

Wil jij...

 1. je eerste stappen zetten in de wereld van visagie
 2. basistechnieken in de vingers krijgen om je later te specialiseren
 3. leren werken met de beste producten en topmateriaal
 4. jezelf, vriendinnen, familie of je eerste klanten leren opmaken
 5. zelf een schoonheidssalon openen

Visagist, een beroep met toekomst!

Een belangrijke meeting, een leuk avondje uit met je vriendinnen of een knallend trouwfeest? Elke gelegenheid vraagt om een andere look en met jouw prachtige make-up maak je het plaatje helemaal áf.

Tijdens deze opleiding leer jezelf en anderen opmaken met kwaliteitsvolle make-upproducten en verdiep je je in huidtypes, kleurengebruik en de morfologie van het gelaat. Een ervaren visagiste toont je hoe je ogen, lippen, wenkbrauwen en wimpers aanpakt en je ontdekt allerlei trucjes om foutjes te camoufleren en probleemzones te behandelen.

Droom je van een carrière als visagiste of make-up artist? Of wil je jezelf nóg beter leren opmaken? Dan zit je in deze basisopleiding helemaal op je plaats!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  4 lesuren

  295.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

visagie, visagist, make-up, basis visagie, schminken, MUA, opleiding, cursus, school, lessen, diploma, avondonderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Make-up artist voor een tv-programma, tijdschrift, modeshow of fashion shoot
 • Zelfstandig/freelance visagist
 • Bied je diensten aan via platforms voor deeleconomie
 • Breid je expertise uit met een vervolgopleiding tot make-up artist

Vaardigheden en skills

 • Je kan zowel jezelf als anderen professioneel opmaken voor elke gelegenheid
 • Je weet welk materiaal en welke producten het meest geschikt zijn
 • Je weet dat iedere gezichts-, oog- en lipvorm anders is en hoe je ze op de juiste manier aanpakt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Reinigende gelaatsverzorging voor egale make-up
 • Dagcrème, concealer en foundation aanbrengen
 • Het gezicht shapen met highlights en shadow
 • Ogen en wimpers opmaken
 • Lippenpotlood en lippenstift aanbrengen
 • Foutjes en oneffenheden camoufleren
 • Huidtypes en gelaatsvormen
 • Kleurenleer
 • Oog-, lip-, wenkbrauw-, kin- en neuscorrecties
 • Tips om hygiënisch te werken
 • Producten en materialen kiezen en onderhouden
 • Make-up voor verschillende gelegenheden

visagie, visagist, make-up, basis visagie, schminken, MUA, opleiding, cursus, school, lessen, diploma, avondonderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Sarah De Rycke

Nadat ze als visagiste al voor de kapperszaak 'De Cliént' en voor parfumerieën Ici Paris XL en Parfuma had gewerkt, nam Sarah's carrière met een boost toe nadat ze in 2012 een eigen zaak opstartte: L’Oréal, Dag Allemaal, Uitgeverij Lannoo, The Online Nut Company,… wisten haar al te strikken als freelance make-up artist en hairstylist, vooraleer ze bij De Schoonheidsschool ook haar passie als docente Visagie kon aanspreken. Naast een zwak voor fashion en make-up, heeft Sarah ook een duidelijke voorkeur voor… wenkbrauwen. Haar motto: ‘Eyebrows are the frame of the face.’ En dat zal je in haar lessen geweten hebben!

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Càtia Valentim Pinto

Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling. Met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen. Het kon dus haast niet anders!
 
Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging en Catia vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’, dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Visagie (Basis)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze basisopleiding is het perfecte opstapje voor een nieuwe carrière in de beautybranche. Alles komt aan bod: van schoonheidsproductjes en schminktechnieken tot gelegenheidsmake-up. Zo ga jij eindelijk professioneel aan de slag met jouw passie voor beauty!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent legt de leerstof stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent in de les op je medestudenten. Door echte mensen te schminken krijg je de technieken vlot onder de knie. In de laatste les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan die les.
Hoe start ik als zelfstandig Visagist?
Dat kom je te weten in ons gratis Starterslab. Deze workshop helpt jou op weg! Wil je jezelf diepgaand voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Na deze cursus ga je verder op avontuur in de opleiding Visagie (Gevorderden) of kies voor de allroundopleiding Visagie - Make-up Artist waarbij je van beginner uitgroeit tot professioneel MUA. Check daarnaast ook onze opleidingen rond de thema´s Schoonheidszorgen en Make-up en ontplooi jezelf tot volbloed make-upartiest.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Visagie (Basis) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat allerlei productjes die tijdens de les nodig hebt: van mascara tot concealer. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een prima investering in jouw toekomstig beautysalon!

Verder breng je ook een badhanddoek, keukenrol, watjes, wattenstaafjes, make-upremover, hydraterende dagcrème, ontsmettingsalcohol en penselen mee. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! In de laatste les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan die les.

Praktijkervaring en stage

Wil je extra ervaring opdoen voor je examen aflegt? Loop dan stage bij een zelfstandig make-upartiest, in jouw favoriete beautysalon of achter de schermen van modeshows en fotoshoots. Hoor ook eens rond bij vrienden en kennissen en vind dé stageplek die je zoekt. Tijdens een stage doe je leerrijke werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de bruisende beautywereld. Een toffe uitdaging én een perfect startpunt voor een droomcarrière als Visagist!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Breng ons even op de hoogte en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Visagie (Basis). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Visagist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

visagie, visagist, make-up, basis visagie, schminken, MUA, opleiding, cursus, school, lessen, diploma, avondonderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 295.00 euro. Hiervoor krijg je het prachtig geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van ons ervaren docententeam, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
visagie, visagist, make-up, basis visagie, schminken, MUA, opleiding, cursus, school, lessen, diploma, avondonderwijs, schoonheidsschool
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS