Opleiding

OPLEIDING

Vlogger (professioneel)

Wil jij...

 1. een populair YouTube-kanaal lanceren
 2. jouw bedrijf, product of merk online in de spotlights zetten
 3. weten hoe je informatieve, behulpzame of grappige videocontent maakt
 4. leren hoe je viraal gaat en zo duizenden nieuwe klanten lokt
 5. ontdekken hoe je als vlogger geld verdient

Vlogger, een beroep met toekomst!

Vlogging is hot! Online bekijken we massaal veel filmpjes. Een recept voor avocado smoothie of de fratsen van gestoorde katten? We zien het allemaal online. Eigenaars van populaire YouTube-kanalen zien het geld dan ook binnenrollen. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om als professioneel vlogger door te breken!

Ben jij expert in een specifiek onderwerp en mis je de technische skills of online knowhow om trendy video´s te maken? Maakt je bedrijf een topproduct dat je online wil promoten? Schrijf je dan nu in voor deze intensieve dagopleiding!

Je leert alles wat je nodig hebt om een populair YouTube-kanaal te lanceren. Als nooit tevoren zet jij jezelf, je bedrijf of je product in de spotlights. Groei in geen tijd uit tot viral vlogger en maak van een mooie bijverdienste een volwaardige job!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Vlogger (professioneel)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen04/01/202104/01/202109u00 - 17u00Maa
Antwerpen07/01/202107/01/202109u00 - 17u00Don
Hasselt16/03/202116/03/202109u00 - 17u00Din
Gent26/04/202126/04/202109u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

vlogger, vlogging, vloggen, video bloggen, video blogger, online, viraal, filmpjes, influencer, dagopleiding, avondopleiding, avondonderwijs, video,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Professioneel vlogger
 • Zelfstandig vlogger
 • Videomarketeer
 • Webproducer

Vaardigheden en skills

 • Alle ingrediënten van een populair YouTube-kanaal op je duimpje kennen
 • Professionele en aantrekkelijke vlogging videos maken die de kijker engageren
 • Likes, shares en volgers scoren
 • Jezelf/je bedrijf presenteren en branden
 • Een selfiestick hanteren
 • Basic video editing
 • Je weet de voordelen van alle social media te benutten
 • Viraal gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe start ik met vloggen?
 • Vlot, naturel en zelfzeker voor de camera
 • Gebruik van een camera, een smartphone en een selfiestick
 • Opbouw en structuur van een vlog
 • Storytelling en inhoud van een vlog
 • Extra's: gasten, muziek en locatie
 • Video montage software
 • Viraal gaan: views, likes en shares verzamelen op YouTube
 • Vloggen als volwaardige job

vlogger, vlogging, vloggen, video bloggen, video blogger, online, viraal, filmpjes, influencer, dagopleiding, avondopleiding, avondonderwijs, video,

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Vlogger (professioneel)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een vlog is de moderne manier om ervaringen, verhalen en inzichten met mensen te delen. Creativiteit en authenticiteit staan daarbij in het middelpunt. In deze cursus leer jij hoe je jezelf, je organisatie of je project online in de kijker zet. Zo kan je eindelijk je ei kwijt!
Kan ik met vloggen geld verdienen?
In bijberoep kan vloggen een mooie bijverdienste opleveren, zeker als je samenwerkt met sponsors die hun producten via jouw vlog in de spotlights zetten. Ook views op YouTube kunnen geld in het laatje brengen.
Leer ik in deze cursus ook blogberichten schrijven?
Deze cursus focust op filmpjes en video´s. Als je prikkelende en meeslepende blogberichten wil leren schrijven, van uitgebreide artikels tot korte Twitterberichtjes die duizenden retweets genereren, volg je de opleiding Creatief Schrijven.
Is de les praktijkgericht?
In de les ga je zelf meteen actief aan de slag met de camera op je smartphone. Je leert door te doen. Zet je beste beentje dus maar voor. 3, 2, 1: actie!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Volg bijvoorbeeld de opleiding Filmen met je spiegelreflexcamera uit het thema Fotografie & Media en verbeter de kwaliteit van je blogvideo´s. Of leg je toe op de modewereld in de cursus Fashion Blogger.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Vlogger (professioneel) bestaat uit 1 les van 8 uur. In deze interessante en intensieve les ontdek je hoe je viraal gaat als vlogger. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je een laptop en smartphone mee naar de les. Kijk zeker goed na of je laptop en smartphone voldoende opgeladen zijn. Neem je graag schriftelijke notities? Breng dan ook pen en papier mee.

Praktijkervaring en stage

Na de praktijkgerichte les vlog jij er meteen op los alsof het je tweede natuur is. Je hebt geen stage nodig. Alle skills die je nodig hebt, krijg je mee in de les.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

vlogger, vlogging, vloggen, video bloggen, video blogger, online, viraal, filmpjes, influencer, dagopleiding, avondopleiding, avondonderwijs, video,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Vlogger (professioneel) maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
vlogger, vlogging, vloggen, video bloggen, video blogger, online, viraal, filmpjes, influencer, dagopleiding, avondopleiding, avondonderwijs, video,
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS