Opleiding

OPLEIDING

Voedingsleer

Wil jij...

 1. Leren hoe je professioneel voedingsadvies verleent
 2. jezelf scholen in de voedingsleer om hier professioneel mee aan de slag te gaan
 3. van thuis uit studeren op eigen tempo met online begeleiding wanneer je wil van een getraind docente met een eigen praktijk als voedingsdeskundige
 4. je studie combineren met je job, hobby's of gezinsleven
 5. jezelf snel en efficiënt omscholen en een nieuwe carrière starten in de gezondheidssector

Voedingsdeskundige, een beroep met toekomst!

We willen er allemaal gezond, fit en vitaal uitzien. Evenwichtige voeding is daarvoor essentieel. Niet iedereen heeft tijd om zich in alle details rond voeding te specialiseren. Mensen, van jong tot oud, zoeken daarom steeds vaker naar deskundig voedingsadvies. Spring nu op de kar! Schrijf je in voor de thuiscursus Voedingsleer en groei uit tot veelgevraagd Voedingsdeskundige!

Deze cursus leert je alles over gezonde voedingsstoffen en gebalanceerde eetpatronen. Je bestudeert ook de energiebehoefte van het lichaam. Jij maakt mensen gezonder, energieker en gelukkiger. Dat smaakt voor je klanten al gauw naar meer!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  295.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>voedingsleer,thuisstudie,groenten,fruit,vlees,vis,soja,melkproducten,proteïnen, koolhydraten,erkend diploma</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Voedingsadviseur in een gezondheidscentrum of fitnessclub
 • Zelfstandig Voedingsdeskundige

Vaardigheden en skills

 • De verschillende voedingsstoffen en hun effect op het lichaam kennen voor jou geen geheimen meer
 • Mensen, van jong tot oud, begeleiden naar een gezond en evenwichtig eetpatroon
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Inleiding tot de Voedingsleer
 • Energie en stofwisseling
 • Voedingsstoffen: van vetten tot vitaminen
 • Het effect van voedingsstoffen op ons lichaam
 • Alcohol als deel van het eetpatroon
 • Starten als zelfstandig Voedingsdeskundige

<p>voedingsleer,thuisstudie,groenten,fruit,vlees,vis,soja,melkproducten,proteïnen, koolhydraten,erkend diploma</p>

Onze docenten

Hyacinthe Voorspoels

“Voeding en gezond leven zijn nog nooit zo aanwezig geweest”, zo zegt Hyacinthe Voorspoels, onze docente Afslankingsconsulent. “Geen wonder dat er meer en meer zelfstandige praktijken opduiken, waarbij mensen ten rade kunnen gaan om van die overtollige kilo’s af te raken en gezond te gaan leven”.
 
Hyacinthe heeft de juiste ervaring op dit vlak: ze werkt al jaren op zelfstandige basis met verschillende huisartsen en specialisten en heeft zelfs enkele jaren gewerkt in een gespecialiseerde obesitastkliniek. Die ervaring vind je ook ruimschoots terug in haar cursus voedingsleer.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Voedingsleer

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Voedingsleer. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een veelzijdig gezondheidsexpert, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Voedingsleer af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Voedingsleer. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving onmiddellijk beginnen met studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat direct op de post. Jouw postbode bezorgt die versie snel bij jou thuis. Vanaf dag één krijg je via het online studentenplatform begeleiding door een gemotiveerd vakspecialist die de nieuwste ontwikkeling in de Voedingsleer op de voet volgt. Jouw docent beantwoordt vragen, geeft tips en reikt eventueel extra lesmateriaal aan. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Voedingsleer!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een veelzijdig gezondheidsexpert, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Voedingsleer een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Voedingsleer in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een voedingsadviseur of gezondheidsinstituut. Zo doe je relevante ervaring op, gebruik je de leerstof uit de cursus op een actieve manier, én leer je nieuwe mensen kennen. Dat komt later zeker van pas. Je nieuwe contacten helpen je om na je stage snel werk te vinden als Voedingsdeskundige.

Kies zelf de plaats, periode en duur van je stage. Heb je een boeiende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je loopt vervolgens maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als professioneel Voedingsdeskundige. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je meer dan 60%? Gefeliciteerd! Je bent geslaagd en ontvangt per post het diploma Voedingsleer. Hiermee solliciteer je meteen voor je droombaan als Voedingsdeskundige. Wil je graag zelfstandig aan de slag? Start je liever een eigen adviesbureau? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

<p>voedingsleer,thuisstudie,groenten,fruit,vlees,vis,soja,melkproducten,proteïnen, koolhydraten,erkend diploma</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Voedingsleer maar 295.00 euro. Hiervoor krijg je een gedetailleerd cursusboek met alle informatie die je nodig hebt. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een absolute topdocent met ruime ervaring in de Voedingsleer. Ten slotte krijg je ook vrije toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb jij meteen alles op zak voor een geslaagde thuisstudie Voedingsleer!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Voedingsdeskundige (Allround) bespaar je maar liefst € 516. Een echte aanrader dus!

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Voedingsdeskundige (Allround)

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Carrièremogelijkheden

 • Voedingsdeskundige in een gezondheidscentrum of fitnessclub
 • Dieetkok in een restaurant of speciaalzaak
 • Auteur van kookboeken voor kinderen, sporters,...
 • Zelfstandig Voedingsconsulent

Info over deze allround opleiding

Een gezond en gebalanceerd leven? Dat wil iedereen! Een evenwichtige voeding is dé sleutel om je leven in balans te brengen. Door drukte op het werk of met het gezin hebben mensen weinig tijd om zich actief met voeding bezig te houden. De vraag naar hapklaar voedingsadvies groeit dan ook elk jaar. Met een thuisopleiding tot Voedingsdeskundige speel jij perfect in op die vraag!

Je leert tijdens deze cursus alles over gezonde voeding, inclusief kinder-, sport- of dieetvoeding. Je ontdekt hoe je gepersonaliseerde voedingsplannen opstelt die doelgericht inspelen op de wensen van elke klant. Zo ben jij in staat om iedereen te begeleiden naar een fitter, vitaler en gelukkiger leven. Die allround expertise maakt van jou een gegeerd Voedingscoach!

Programma

Module 1: Voedingsleer
Module 2: Afslankingsconsulent
Module 3: Kindervoedingsadviseur
Keuzevak 1: Dieetkok
Keuzevak 2: Sportvoedingsadviseur
Word Voedingsdeskundige

  Diploma

  Thuisstudie

  995.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS