Opleiding

OPLEIDING

Voetreflexoloog (Gevorderden)

Wil jij...

 1. jezelf verder specialiseren in de voetreflexologie
 2. alles leren over anamnese, voetinspectie en palpatie
 3. meer verdienen door klanten een nog betere en completere service aan te bieden
 4. genieten van online begeleiding door een ervaren reflexoloog
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Voetreflexoloog, een beroep met toekomst!

Is voetreflexologie jouw ding? Volgde je onze basisopleiding al? Dan is deze diepgravende vervolgopleiding zeker iets voor jou. De cursus verdiept, verbreedt en tilt je skills naar een hoger niveau. Dat maakt van jou een totaalexpert!

Voetreflexologie werkt niet alleen ontspannend. Voetmassages stimuleren ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de reflexzones op de voet te behandelen herstel je de energiedoorstroming van het lichaam. Je stimuleert ook de genezingskracht van het lichaam. Dat versterkt op zijn beurt het immuunsysteem. Zo is alles weer mooi in balans!

Deze vervolgopleiding is allesomvattend: zowel fysieke, psychologische en energetische aspecten van de voetmassage komen aan bod. Je leert het allemaal in deze cursus!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Assistent van een podoloog
 • Medewerker in een massagesalon of gezondheidscentrum
 • Zelfstandig voetreflexoloog

Vaardigheden en skills

 • Een werkplan opstellen op basis van een vraaggesprek, een voetinspectie en een palpatie? Jij weet van aanpakken!
 • Met verstand van zaken gevarieerde symptomen herkennen en kwaaltjes verlichten
 • Je eigen praktijk uitbouwen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als Voetreflexoloog
 • De werking van voetreflexologie
 • Je professionele sessie verder uitbouwen
 • Anamnese, inspectie en palpatie
 • Een professioneel werkplan opstellen
 • Gevorderde technieken toepassen
 • Bepaalde ziektebeelden verlichten
 • Starten als zelfstandig Voetreflexoloog

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Hilde Schoonjans

Als gediplomeerde podologe wou onze docente Hilde Schoonjans zich nog meer verdiepen in de voetverzorging. Zo specialiseerde ze zich in Voetreflexologie en werd ze zo’n 10 jaar geleden zelfs voorzitter van de beroepsvereniging Reflexologisten België. “Daarnaast verzorg ik ook nog eens de opleidingen Handreflexologie, en Chakratherapie”, zo licht Hilde toe.
 
Ben je een beginner of wil je je specialiseren en je opleiding vervolledigen? Hilde helpt je met plezier op de goede weg!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Voetreflexoloog (Gevorderden)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze cursus is perfect voor iedereen die al een eerste ervaring met voetreflexologie heeft. Met deze thuisstudie verfijn je jouw expertise en specialiseer je jezelf in gevorderde technieken. Zo ben jij in staat om elke klant nog beter verder te helpen. Met die persoonlijke aanpak onderscheid jij je van de concurrentie.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Voetreflexoloog (Basis) te volgen. Zonder voorkennis over voetreflexologie is het moeilijk om deze thuisstudie te doorlopen.
Is reflexologie een vorm van geneeskunde?
Reflexologie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een reflexoloog beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Voetverzorging. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving ligt de weg meteen voor je open. De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina én op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij je thuis in de bus. Vanaf dan heb je absolute vrijheid: je studeert waar en wanneer het past. Gedurende een jaar ontvang je online begeleiding door een gediplomeerd en gespecialiseerd podologe. Je staat er dus nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ben je de trotse eigenaar van een diploma Voetreflexoloog (Gevorderden).

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Voetreflexoloog (Gevorderden) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Heb je al wat basiskennis in de voetreflexologie, maar breid je je praktische kennis graag verder uit? Dan is een stage bij een massagesalon of een gezondheidscentrum zeker iets voor jou! Via een stage test je je kennis in het werkveld, leer je gepassioneerde professionals kennen, én doe je zelf nuttige ervaring op. Handig voor later, want zo neemt de kans om aan de slag te gaan als Voetreflexoloog enorm toe.

Kies de periode, plek en duur van de stage zelf. Heb je een leuke stageplek gevonden? Dan maken wij een stagecontract voor jou in orde. Daarna loop je maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor het examen. Zo heb je zeker en vast voldoende theoretische én praktische kennis in je mars om het examen succesvol af te leggen.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Voetreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Voetreflexoloog (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voetreflexoloog. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor deze vervolgopleiding Voetreflexoloog (Gevorderden) betaal je maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een gediplomeerd podologe, toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Met deze voordelen op zak is succes gegarandeerd!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Voetreflexoloog (Gevorderden)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS