Opleiding

OPLEIDING

Webdesigner HTML5 & CSS3

Wil jij...

 1. zelf aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites maken
 2. leren werken met HTML en CSS
 3. een oude website in een hip en modern jasje steken
 4. zelfstandig webdesigner worden

Webdesigner, een beroep met toekomst!

Wil jij websites ontwerpen, bouwen en beheren? Sites die aanzetten tot actie, een organisatie op de juiste wijze profileren en meer leads en sales genereren? Dan is onze opleiding Webdesign ideaal voor jou!

In deze cursus word je begeleid door een ervaren webdesigner. Je leert creatief vormgeven met CSS en html en combineert technische functionaliteiten met gebruiksvriendelijkheid en surfcomfort. Op die manier zal je voor je klanten steeds puik werk afleveren. Uiteraard is er ook aandacht voor lay-out en het kostenplaatje. Na deze cursus ben je meteen inzetbaar in een bedrijf, of kan je als zelfstandige aan de slag!

Klaar voor een beroep met talloze carrièreopties? Ga dan voor een creatieve toekomst met onze cursus Webdesign!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  545.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Webdesigner HTML5 & CSS3

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen04/09/201927/11/201918u30 - 21u30Woe 
-15%
Mechelen05/09/201927/11/201918u30 - 21u30Don 
-15%
Westerlo24/09/201917/12/201918u30 - 21u30Din 
-15%
Hasselt08/10/201914/01/202018u30 - 21u30Din 
-15%
Gent08/10/201914/01/202018u30 - 21u30Din 
-15%
Bruxelles / Brussel15/10/201921/01/202018u30 - 21u30Din 
-15%
Diest24/10/201930/01/202018u30 - 21u30Don 
-15%
Aalst05/11/201904/02/202018u30 - 21u30Din 
-15%
Kortrijk06/11/201905/02/202018u30 - 21u30Woe 
-15%
Leuven07/11/201913/02/202018u30 - 21u30Don 
-15%
Roeselare18/11/201917/02/202018u30 - 21u30Maa 
-15%
Turnhout20/11/201918/03/202018u30 - 21u30Woe 
-15%

PROGRAMMA

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, opleiding, centrum voor avondonderwijs,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Webdesigner bij een grafisch bureau
 • Communicatiemedewerker met kennis van webdesign
 • Zelfstandig/freelance webdesigner

Vaardigheden en skills

 • HTML en CSS zijn voor jou geen Chinees meer. Jij codeert en werkt er vlot mee!
 • Een volledige website opbouwen en problemen oplossen vormen voor jou een aantrekkelijke uitdaging
 • Je maakt klanten blij met een professionele website afgestemd op hun wensen
 • Je weet hoe je jouw eerste klanten vindt en als zelfstandige aan de slag gaat
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De fundamenten van een professionele website
 • Correct leren werken met HTML
 • Leer werken met CSS-toepassingen
 • Typografische proporties en het Box Model
 • HTML en CSS implementeren
 • De website testen en zelf problemen oplossen

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, opleiding, centrum voor avondonderwijs,

Onze docenten

Patrick Dooms

E-commerce … Aan het begin van deze eeuw enkel nog voor grote bedrijven weggelegd, maar vandaag voor veel sectoren een must om hoge omzetten te halen. En dat had onze docent Patrick Dooms al vlug begrepen. Bijna 15 jaar is hij zaakvoerder van een bedrijf dat zich bezighoudt met websites, ontwerp & drukwerkbegeleiding.
 
“Als je je hele zaak op orde hebt qua voorraad, boekhouding, klantendienst, personeel, … is het maar een kleine stap om ook te gaan verkopen via het internet”, zo zegt Patrick. “Nog vaak zie ik winkels, zowel grote als kleine, die behoorlijk wat meer omzet zouden kunnen maken.” Wil je weten hoe? Volg dan zijn cursus Webshop Starten. En ja, deze kan je alvast ook online bestellen …
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Webdesigner HTML5 & CSS3

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Voor veel organisaties en bedrijven is hun website tegenwoordig hun uithangbord. Het is dé plek waar ze met klanten, fans, stakeholders of partners in contact treden. Daarom is het enorm belangrijk dat websites aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Hoe je een professionele website ontwerpt én uitbouwt, leer je in deze opleiding. Perfect voor mensen die zelf een website willen maken, hun website een grondige update willen geven of willen starten als professioneel webdesigner.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Kan ik na deze opleiding zelf een website maken?
Ja, dat is het doel van de opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3. Na de lessen maak jij zelf een mooie, snelle website die zich positief onderscheidt van andere websites.
Hoe start ik als zelfstandig Webdesigner?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema ICT & Webdevelopment.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3 bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze opleiding leer je stap voor stap werken met de belangrijkste functionaliteiten van webdesign. Tegen het einde van de cursus bouw jij een mooie website op! In het overzicht met de startdata van de opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3 vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent cursusmateriaal op maat. Neem zelf je laptop mee naar de les. Omdat je heel intensief op de computer oefent, breng je best ook een oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Maak je graag schriftelijke notities? Dan is het handig om ook pen en papier te voorzien.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij het bedrijf achter jouw favoriete website of bij een ervaren webdesigner en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage zet je ideeën om in een concreet design. Strikte deadlines zorgen ervoor dat je snel en efficiënt met HTML en CSS leert coderen. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Webdesigner.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk. Jouw docent beoordeelt die opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Webdesigner HTML5 & CSS3. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Webdesigner. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, opleiding, centrum voor avondonderwijs,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 545.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek, professionele begeleiding van een ervaren webdesigner, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle en leerrijke opleiding Webdesign!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS