Opleiding

OPLEIDING

Wenkbrauwstylist

Wil jij...

 1. wenkbrauwen perfect leren epileren, verven en shapen
 2. verschillende materialen, technieken en producten voor wenkbrauwstyling op je duimpje kennen
 3. meer klanten lokken door jouw aanbod als schoonheidsspecialist uit te breiden

Wenkbrauwstylist, een beroep met toekomst!

Wil jij graag weten hoe je op een professionele manier wenkbrauwen kan verzorgen, kleuren en epileren? Dan is deze praktijkgerichte cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Tijdens de les leer je hoe je natuurlijke wenkbrauwen creërt om op deze manier een prachtig effect te bekomen. Daarnaast krijg je onder de knie hoe je op een eenvoudige en correcte manier wenkbrauwen kan kleuren en bijtekenen. Er wordt ook aandacht besteed aan het epileren van wenkbrauwen met pincet, maar ook met klassieke hars.

Een natuurlijke, stralende look voor elke dag of een extravagante creatie voor op een feestje: jij bezorgt je klanten de ultieme uitstraling! Klaar om de technieken zelf aan te leren? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Wenkbrauwstylist

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt02/02/201902/02/201910u00 - 16u00Zat
Gent02/02/201902/02/201910u00 - 16u00Zat
Antwerpen03/02/201903/02/201910u00 - 16u00Zon
Brugge20/04/201920/04/201910u00 - 16u00Zat

PROGRAMMA

wimpers, wimper, wimperbehandeling, wimper- en wenkbrauwbehandeling, wimperextensions, opleiding, cursus, lessen, groepslessen, avondlessen, training, diploma, workshop, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, brows browbar, wenkbrauwverf

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Visagist / MUA (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Kapper (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Hairstylist (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Eigenaar/Medewerker Brow Bar (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Eigenaar/Medewerker Schoonheidssalon (Specialisatie Wenkbrauwbehandeling)
 • Eigenaar/Medewerker Wellnesscentrum (Specialisatie  Wenkbrauwbehandeling)

Vaardigheden en skills

 • Shapen van wenkbrauwen? Jij kan wenkbrauwen op een professionele manier vormgeven.
 • Pincet, wenkbrauwverf, rozenhoutstokje,... Jij kan correct werken met de professionele producten en materialen
 • Wenkbrauwen kleuren en zo je klanten een fantastische uitstraling geven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Verven van wenkbrauwen
 • Epileren van wenkbrauwen
 • Shapen van wenkbrauwen volgens de gezichtsvorm
 • Afwerking: make-up van wenkbrauwen

wimpers, wimper, wimperbehandeling, wimper- en wenkbrauwbehandeling, wimperextensions, opleiding, cursus, lessen, groepslessen, avondlessen, training, diploma, workshop, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, brows browbar, wenkbrauwverf

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Lisa Deraedemaeker

Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en klinkende productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, Studio 100, VRT…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze haar leerlingen continu. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.

Vanessa Tanghe

Vanessa Tanghe is zelfstandig schoonheidsspecialiste en studeerde af als leerkracht schoonheidszorgen. Ze deelt haar jarenlange ervaring, kunde en passie voor het vak met veel plezier met de cursisten aan De Schoonheidsschool. "Ik ben pas tevreden als mijn aanpak wordt gesmaakt door de cursisten en het gewenste eindresultaat oplevert", vertelt ze.
 
Met Vanessa als docente ben je dus verzekerd van een interessante les!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Wenkbrauwstylist

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Weerbarstige wenkbrauwen verstoren je hele look. Gelukkig is die ergernis dankzij deze opleiding definitief verleden tijd! Met de juiste technieken zorg jij er namelijk voor dat je de wenkbrauwen van vriendinnen, familieleden of klanten perfect in het plaatje laat passen. Of je neemt je eigen wenkbrauwen onder handen. Jij kan het allemaal!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren wenkbrauwstylist, legt de technieken stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Daarom vragen we je vriendelijk om geen mascara te dragen en je wenkbrauwen drie weken voor de les niet te epileren.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim gamma aan cursussen over Wimpers en Wenkbrauwen. Neem zeker eens een kijkje en word een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Deze dynamische lesdag duurt 6 uur. In de les steek je zelf de handen uit de mouwen. Op het einde van de dag ben jij specialist in het stylen en shapen van wenkbrauwen! In het overzicht met de startdata van de opleiding Wenkbrauwstylist vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen schoonheidsproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen beautystudio. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Naast een pakket schoonheidsproducten breng je ook een pincet, hoeslaken en badhanddoek mee naar de les. Maak je graag notities? Neem dan ook pen en papier mee. Omdat je technieken op je medestudenten oefent, vragen we je vriendelijk om geen mascara te dragen en je wenkbrauwen drie weken voor aanvang van de cursus niet te epileren.

Praktijkervaring en stage

Stage lopen is voor deze opleiding niet nodig. Na de praktijkgerichte les heb jij alles in je mars om de wenkbrauwen van je klanten professioneel te stylen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

wimpers, wimper, wimperbehandeling, wimper- en wenkbrauwbehandeling, wimperextensions, opleiding, cursus, lessen, groepslessen, avondlessen, training, diploma, workshop, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, brows browbar, wenkbrauwverf

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren wenkbrauwstylist, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 8 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wimper- en Wenkbrauwspecialist bespaar je maar liefst € 122. Een echte aanrader dus!

brows, wenkbrauwen, wimpers, specialist, expert, behandeling, schoonheid, extensions, vorm, schoonheidsspecialiste, beauty, opleiding, cursus, stage, opvullen, waxen, ontharen, henna, one by one, lashes, russian 3D volume, school, styliste, schoonheidssch

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wimper- en Wenkbrauwspecialist

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Wimper- en Wenkbrauwstylist
 • Schoonheidsspecialiste (specilisatie wimpers en wenkbrauwen)
 • Visagiste (extra service wimper- en wenkbrauwbehandeling)
 • Medewerker beautysalon (specilisatie wimpers en wenkbrauwen)

Info over deze allround opleiding

Wil jij weten hoe je de schoonheid van je klanten extra in de verf zet? En hoe verzorgde wenkbrauwen en wimpers daar voor 100% toe bijdragen? Dan is deze allround opleiding Wimper- en wenkbrauwspecialist alles wat je zoekt!

Tijdens 8 praktijkgerichte lessen ontdek je hoe je professioneel wenkbrauwen stylt en wimpers verlengt. Je leert daarbij te kijken naar de gezichtsvorm en stijl van je klant, waardoor je ze een styling op maat aanbiedt. Jouw vakbekwame docent, een expert op gebied van brow- en wimperstyling, zorgt dat jij aan het einde van de rit alle technieken onder de knie hebt.

Van wimperextensions one-by-one tot henna, van tijdelijke tot permanente oplossingen, jij doet het allemaal!

Programma

Module 1: Wimperextensions: One-By-One
Module 2: Wenkbrauwstylist
Module 3: HD Brow Sculpting
Module 4: Wimperlifting
Module 5: Wimperextensions: 3D Russian Volume
Module 6: Henna Brows
Module 7: Wenkbrauwextensions
Module 8: Wimperextensions: Perfectietraining
Word Wimper- en Wenkbrauwstylist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS