Opleiding

OPLEIDING

Wereldgodsdiensten

Wil jij...

 1. inzicht krijgen in de rol die geloof speelt in het leven van miljarden mensen
 2. meer weten over de islam, het christendom, het hindoeïsme, het boeddhisme en het jodendom
 3. jezelf onderdompelen in de wereld van religie, tradities en rituelen
 4. je kijk op de samenleving verbreden en verdiepen
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier

Expert in Wereldgodsdiensten, een beroep met toekomst!

Religie speelt een centrale rol in het leven van miljarden mensen. Het bepaalt hoe mensen zichzelf waarnemen, anderen zien en de wereld ervaren. Godsdienst kleurt hun cultuur en persoonlijkheid. Om gelovige mensen te doorgronden, moet je vaak eerst hun geloof begrijpen.

Kom jij in je wijk, via het werk, of op reis veel in contact met gelovige mensen? Ben je geïnteresseerd in religie? Dan is de thuiscursus Wereldgodsdiensten iets voor jou! Tijdens deze opleiding maak je op een kritische, maar neutrale manier kennis met de grote religies: het christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme en het jodendom. Vanuit verschillende perspectieven maak je een intrigerende reis en kom je tot inzicht in wat gelovigen drijft en van elkaar onderscheidt.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

religieus adviseur, wereldgodsdiensten, religie, godsdienst, christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme , jodendom, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Expert in wereldgodsdiensten

Vaardigheden en skills

 • Van duizenden jaren geleden tot nu? De geschiedenis van onze wereldgodsdiensten kent geen geheimen meer voor je!
 • Perfect weten hoe elke godsdienst zich heeft ontwikkeld doorheen de jaren
 • De huidige situatie beter begrijpen en met een nieuw perspectief naar onze wereld kijken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is religie?
 • Geschiedenis en evolutie van de vijf grote wereldgodsdiensten
 • Het christendom: van Jezus tot de christelijke feestdagen
 • De islam: van Mohammed tot kledingvoorschriften
 • Het boeddhisme: van tantra's tot kloosterordes
 • Het hindoeïsme: van de Veda's tot Divali
 • Het jodendom: van de verschillende stromingen tot de joodse kalender

religieus adviseur, wereldgodsdiensten, religie, godsdienst, christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme , jodendom, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Wereldgodsdiensten

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die, om professionele of persoonlijke redenen, meer wil weten over de grote godsdiensten. Alles komt aan bod: van het joden- en het christendom tot de islam en het hindoeïsme. Ideaal als je gelovige mensen en religieuze tradities beter wil begrijpen!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Kunst & Cultuur. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het interactief studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die weet je dus snel bij jou in de postbus te vinden. Vanaf dag één krijg je een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent. Zo sta je er nooit alleen voor! Geniet van de uitzonderlijke vrijheid die een thuisopleiding biedt. Jij studeert waar je maar wil. Jij studeert wanneer je maar wil. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Dat is flexibiliteit! Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Wereldgodsdiensten!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Wereldgodsdiensten een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Een stage is tijdens deze opleiding niet meteen van toepassing. Wil je tijdens het studeren toch actief aan de slag met jouw kennis uit de opleiding Wereldgodsdiensten? Neem dan eens deel aan een kerkdienst, bezoek een moskee, neem een kijkje in een synagoge, ga langs bij een hindoetempel, of woon een meditatiesessie bij in een boeddhistische tempel. Ga ook eens in gesprek met gelovigen. Laat hen vertellen over hun persoonlijke geloofsbeleving en hun visie op mens en maatschappij. Zo krijg je een goed beeld van hoe een religie in de praktijk beleden wordt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Wereldgodsdiensten. Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor godsdienst in het algemeen en de grootste wereldreligies in het bijzonder. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

religieus adviseur, wereldgodsdiensten, religie, godsdienst, christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme , jodendom, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Wereldgodsdiensten bedraagt maar 195.00 euro. Voor dit bedrag krijg je in de eerste plaats een geïllustreerd cursusboek. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele online begeleiding van een autoriteit op het vlak van wereldreligies. Daarbovenop krijg je ook vrij toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb jij alles op zak voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Wereldgodsdiensten

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS