Opleiding

OPLEIDING

WordPress

Wil jij...

 1. aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites leren bouwen
 2. jouw oubollige of verouderde website een broodnodige update geven
 3. up-to-date blijven met de nieuwste toepassingen en tools van WordPress
 4. je cv aanvullen met een waardevolle skill
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier

WordPress-Developer, een beroep met toekomst!

Een goede eerste indruk maakt een wereld van verschil, ook bij websites. Een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website overtuigt klanten en onderstreept de professionaliteit van je bedrijf of organisatie. Wil jij in WordPress vakkundige websites maken? Werk je al met WordPress en leer je graag meer tools kennen? Dan is deze thuisopleiding jouw ding!

Tijdens deze praktijkgerichte thuisstudie leer je professionele websites opzetten, van A tot Z. Je ontdekt hoe je pagina´s aanmaakt en het perfecte thema kiest. Verder maak je kennis met diverse plugins om je website functioneler te maken. Tot slot leer je ook RSS feeds en sociale media buttons toevoegen om meer klanten te bereiken.

Hobby of werk? Na deze thuiscursus kan jij direct aan de slag!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

WordPress, Word Press, website, site, webdesign, webdesigner, PHP, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, thuiscursus, cva, volwassenenonderwijs, lessen, les, leren, opleiding, cursus, school, graduaat, diploma

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Webontwikkelaar voor elk soort onderneming of organisatie
 • Zelfstandig WordPress-developer

Vaardigheden en skills

 • Vlot een website van A tot Z opbouwen
 • Pagina’s aanmaken en bewerken, een thema kiezen en installeren? Jij kan het allemaal!
 • Je website probleemloos aanvullen met plugins, RSS feeds en sociale media toepassingen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een inleiding tot WordPress
 • Opbouw van een website
 • Een pagina aanmaken
 • Posts, categorieën, thema´s en plugins
 • Security
 • RSS feeds en sociale media
 • Codetalen
 • Starten als zelfstandig WordPress-specialist

WordPress, Word Press, website, site, webdesign, webdesigner, PHP, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, thuiscursus, cva, volwassenenonderwijs, lessen, les, leren, opleiding, cursus, school, graduaat, diploma

Onze docenten

Kenny Van de Velde

Onze docent Kenny van de Velde omschrijft zichzelf als “gepassioneerd door ICT, creatief, leergierig en gemotiveerd”. Ideale eigenschappen dus om onze cursus WordPress aan jou te doceren. Websites bouwen wordt dankzij Kenny kinderspel.
“ICT is voor mij een doorgedreven passie waarover ik zelf ook steeds meer informatie en kennis wil inwinnen. Ik streef ernaar mijn kennis te delen met anderen”, zo vertelt Kenny verder. ICT is een verhaal dat nooit een einde zal kennen. Wie weet schrijf jij mee aan dit verhaal?

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus WordPress

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus WordPress. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een volbloedprogrammeur, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo bereid je je perfect voor op het eindwerk.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie wel een laptop of computer om de website van WordPress te raadplegen.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen WordPress af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma WordPress. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt vanaf dag één een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via ons online studentenplatform. Je staat er dus nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je de volledige cursus onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, jij bent nu de trotse eigenaar van het diploma WordPress!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een volbloedprogrammeur, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo bereid je je perfect voor op het eindwerk.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie wel een laptop of computer om de website van WordPress te raadplegen.

Praktijkervaring en stage

Aantrekkelijke websites maken vraagt oefening. Heeft je sportclub een nieuwe website nodig? Verdient de webshop van een vriend of familielid dringend een update? Biedt je diensten aan als stagiair en zet je kennis uit de opleiding om in de praktijk. Tijdens een stage gebruik je de leerstof op een actieve manier. Je bouwt ook een professioneel netwerk uit. Spreek dat netwerk aan om na je stage snel werk te vinden als WordPress-Developer.

Kies zelf de periode, plek en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je loopt in totaal maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als WordPress-Developer. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma WordPress. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als WordPress-Developer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

WordPress, Word Press, website, site, webdesign, webdesigner, PHP, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, thuiscursus, cva, volwassenenonderwijs, lessen, les, leren, opleiding, cursus, school, graduaat, diploma

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding WordPress maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je in de eerste plaats een geïllustreerd cursusboek met duidelijke schermvoorbeelden en stap-voor-stapinstructies. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding van een ervaren programmeur. Je krijg ten slotte toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles binnen handbereik voor een geslaagd thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
WordPress, Word Press, website, site, webdesign, webdesigner, PHP, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, thuiscursus, cva, volwassenenonderwijs, lessen, les, leren, opleiding, cursus, school, graduaat, diploma
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Front End Developer (ICT) bespaar je maar liefst € 280. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Front End Developer (ICT) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

ICT, website, websites, development, webdevelopment, computer, web, online, internet, creatief, developer, commercieel

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Front End Developer (ICT)

ICT, website, websites, development, webdevelopment, computer, web, online, internet, creatief, developer, commercieel

Carrièremogelijkheden

 • ICT-medewerker
 • Front End developer
 • Webdeveloper

Info over deze allround opleiding

Zijn computers jouw speeltje en zie jij ICT als een bron van eindeloze mogelijkheden? Ben je bovendien visueel sterk en creatief aangelegd? Dan is deze allroundopleiding ICT & Webdevelopment jouw kans om als professionele ICT crack te schitteren!

Je leert websites creëren, vormgeven en beheren, een webshop opstarten en je lanceert doelgerichte marketingcampagnes. Als ICT professional word jij de sleutelfiguur voor bedrijven om hun online aanwezigheid te versterken en naar nieuwe digitale hoogtes te pushen.

Je gaat dan ook een gevarieerde en lonende carrière tegemoet in ICT waarin nieuwe uitdagingen jou elke dag verder aanscherpen als ICT expert.

Programma

Module: Webdesigner HTML5 & CSS3
Module: WordPress
Module: Dreamweaver
Module: SEO - Scoren in Google
Module: Webshopbeheerder
Word ICT-Medewerker

  Diploma

  Thuisstudie

  995.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over WordPress

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS