Opleiding

OPLEIDING

Yoga Instructeur

Wil jij...

 1. een brede waaier aan oefeningen en posities aanleren
 2. yogasessies geven om zelfs de grootste stresskippen te ontspannen
 3. zelf een yogastudio oprichten waar zelfs de Dalai Lama jaloers van wordt
 4. je carrière een positieve draai geven door te starten als zelfstandig Yogadocent
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Yogadocent, een beroep met toekomst!

Drukte en stress zijn al te vaak deel van het moderne leven. Iedereen krijgt er mee te maken. Yoga is hiervoor de perfecte remedie. Dankzij yoga keert je innerlijke rust terug. Je vindt eindelijk de broodnodige ontspanning. En zelfs je lichamelijke gezondheid heeft er baat bij!

Na deze thuisopleiding kan je meteen aan de slag als yoga-instructeur. De cursus is niet enkel ontworpen voor professionals, maar ook voor gepassioneerde hobbyisten.

Tijdens de praktijkgerichte cursus bewandel je je persoonlijke yogaweg. Je ontdekt de voordelen van yoga voor lichaam én geest. Je leert ook de ingrediënten van een succesvolle yogasessie kennen. Zo heb je alles op zak om de yogamicrobe in jouw omgeving te verspreiden!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  229.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

yogha, hatha yoga, raja yoga, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Yogalesgever in je favoriete wellnesscenter
 • Yogalesgever in een lokale sportschool
 • Zelfstandig yogadocent

Vaardigheden en skills

 • Yoga en meditatie perfect inzetten bij drukte en stress
 • Yogatechnieken beheersen en correct onderwijzen
 • Anderen begeleiden en ondersteunen tijdens hun yoga-oefeningen
 • Klanten onderdompelen in een ontspannende totaalervaring
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is yoga?
 • Het ontstaan van yoga
 • Yoga als leer van harmonie
 • Yoga in al haar verschijningen
 • De vele voordelen van yoga
 • De voorschriften bij traditionele yoga
 • Je eigen yogaweg
 • De echte yogaterminologie
 • De ingrediënten van een succesvolle yogasessie
 • Starten als zelfstandig Yoga Instructeur

yogha, hatha yoga, raja yoga, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Iris Van den Bulcke

Iris Van den Bulcke kwam via opleidingen, eigen ervaringen en het lezen van boeken steeds uit bij dezelfde rode draad: elke vorm van yoga staat voor het verbinden van het non-fysieke met het fysieke, ziel met lichaam. Ze ervaart het elke dag: hoe intenser deze verbinding, hoe harmonieuzer je leven. Meer levensvreugde, een gezonder lichaam en een kalmere geest zijn ‘natuurlijke bijverschijnselen’.

Iris legt haar hart en ziel in de lessen en helpt cursisten graag op weg naar een nieuw leven.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Yoga Instructeur

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Yoga Instructeur. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Yoga Instructeur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Yoga Instructeur. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een yogagoeroe en meester in zijn vak. Je krijgt op elk moment de ondersteuning die je nodig hebt! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Heb je de leerstof helemaal onder de knie? Leg dan examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Yoga Instructeur!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Yoga Instructeur een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Volg een stage in een meditatiecentrum of een yogaclub en zet jouw kennis uit de opleiding Yoga Instructeur om in de praktijk! Zo doe je relevante werkervaring op en bouw je een professioneel netwerk uit. Dat komt in de toekomst zeker van pas: werk vinden als Yogadocent wordt plots een eitje.

De periode, plek en duur kies je zelf. Als je de perfecte stageplek gevonden hebt, zorgt je opleidingsconsulent voor een stageovereenkomst. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je beëindigt je stage voor het afleggen van het examen.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ligt je score boven 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt dan een diploma Yoga Instructeur via de post. Dat diploma opent de weg voor een droomjob als Yogadocent. Wil je als zelfstandig Yogadocent een eigen zaak starten? Dan moet je ook het attest Bedrijfsbeheer hebben. Volg daarvoor onze opleiding en leg examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan je het examen ook op onze school afleggen).

yogha, hatha yoga, raja yoga, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Yoga Instructeur 229.00 euro. Hiervoor ontvang je allereerst een gedetailleerde cursusmap. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een topdocent die yoga ademt. Daarbovenop krijg je vrij toegang tot extra interactief lesmateriaal via het online leerplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Al het nodige voor een vlotte en succesvolle thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Yoga Instructeur

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS