Opleiding

OPLEIDING

Zang

Wil jij...

 1. leren zingen met meer zelfvertrouwen
 2. je zangtalent verder ontwikkelen en je stembanden trainen
 3. vanuit het comfort van je eigen huis oefenen, zonder zenuwen en zonder groot publiek
 4. eerlijke en constructieve feedback ontvangen van een professioneel zangdocent

Zanger/zangeres, een beroep met toekomst!

Iedereen kan zingen. Ook jij!

Is de douche jouw podium, maar droom je stiekem van een zangcarrière? Zing je in een bandje en vraag je je af waarom je stem moe is na de repetitie? Zing je in een koor en weet je niet altijd of je de juiste toon treft? Heb je zin om je eigen stem te ontdekken en te ontwikkelen? Dan is deze thuiscursus precies wat je nodig hebt!

Deze opleiding leert je stap voor stap om helder, toonvast en meeslepend te zingen. Ook als je nog niets van zingen af weet, beleef je heel wat plezier aan deze thuiscursus. Maak van je stem jouw muziekinstrument! Verbaas je vrienden met jouw zangtalent! Als een echte virtuoos blaas jij je publiek omver. Music, maestro!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

leren zingen, stemtimbre, idool, idol, notenleer, noten leren lezen, zingen, zangeres, partituren, ademhalingstechnieken, stem, stemhygiëne, zangles, zanglessen, stemtraining, stemgebruik, muziekschool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zangleerkracht in een muziekschool
 • Zanger/zangeres in een bandje, koor of zangclub
 • Zelfstandig zangleerkracht

Vaardigheden en skills

 • Notenleer, professionele ademhalingstechnieken en muziekstijlen? Jij kent er alles van!
 • Een juiste zanghouding aanhouden en beseffen dat je stem veel meer kan dan je denkt
 • Op een zelfzekere en overtuigende manier zingen voor een groot publiek
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als Zanger/zangeres
 • Anatomie van de stem
 • Je eigen stem ontdekken
 • Je stem correct gebruiken
 • Notenleer en de verschillende toonladders
 • Professionele ademhalingstechnieken
 • Het belang van een goede zanghouding
 • Verschillende muziekstijlen
 • Aspecten van stemhygiëne
 • Zelfzeker zingen voor een publiek

leren zingen, stemtimbre, idool, idol, notenleer, noten leren lezen, zingen, zangeres, partituren, ademhalingstechnieken, stem, stemhygiëne, zangles, zanglessen, stemtraining, stemgebruik, muziekschool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Zang

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren zingen. Je ontwikkelt jouw zangtalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je gewoon graag zingt, én natuurlijk ook als je een centje wil bijverdienen door optredens te geven. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Muziek. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving meteen beginnen met studeren? dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één geniet je een jaar lang van online ondersteuning door een zangdocente met een passie voor muziek, gezang en alles wat daarbij komt kijken. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er echt klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, jij bent de trotse eigenaar van het diploma Zang!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap én een handboek 'Atlas van de zangkunst' met zangoefeningen om te downloaden. Jouw persoonlijke docent, een ervaren vocalist, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een gebalanceerd geheel. De cursus is een echt doe-boek dat uitnodigt om te experimenteren. Grijp deze kans! Zo bereid je je perfect voor op het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Zang een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Zingen vraagt om training. Volg daarom tijdens het studeren van deze thuiscursus een stage. Dat kan bijvoorbeeld bij het koor van je gemeente, bij een bandje, of bij een lokale zangclub. Tijdens zo´n stage train je je stembanden, ontwikkel je je capaciteiten als zanger(es) en ontdek je het genot van samenzang. Je leert ook nieuwe mensen kennen. Zij helpen jou misschien wel aan een job als professioneel Zanger/zangeres.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Zo loop je maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een fantastische carrière als professioneel zanger(es). Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Zang. Dat is een mooie erkenning van jouw zangtalent.

leren zingen, stemtimbre, idool, idol, notenleer, noten leren lezen, zingen, zangeres, partituren, ademhalingstechnieken, stem, stemhygiëne, zangles, zanglessen, stemtraining, stemgebruik, muziekschool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Zang maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een praktijkgerichte cursusmap en een extra handboek met zangoefeningen die je kan downloaden. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een gemotiveerd zangdocent met jarenlange ervaring in de operawereld. Je krijgt ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb jij alles bij de hand om jouw stem te laten schitteren en stralen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Zang

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS