Short course page

OPLEIDING - Binnenkort beschikbaar

Studiofotografie

Wil jij...

 1. professionele foto´s leren maken in een fotostudio
 2. variëren met belichting, achtergrond en compositie alsof het kinderspel is
 3. meer verdienen als fotograaf door jezelf te specialiseren in Studiofotografie
 4. zelf een fotostudio openen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte topfotograaf

Studio- en Portretfotograaf, een beroep met toekomst!

Ben je passioneerd door fotografie en zou je graag aan de slag gaan als studiofotograaf? Dan is dit de perfecte cursus voor jou! Je leert alle kneepjes van het vak tot in de details en wordt in no-time een professionele fotograaf. Je studeert waar en wanneer je wilt en met al je vragen kan je terecht bij een docent met jarenlange ervaring.

In deze cursus leer je alles over studiofotografie. Je leert onder andere hoe je het beste je model kan belichten, hoe je de gewenste setting en sfeer creëert, de positionering van de camera, de verschillende soorten camera en nog veel meer!

Jouw camera heeft geen geheimen meer voor jou en je spring vlot om met de verschillende instellingen. Je leert niet alleen switchen tussen beauty shots en karakterportretten, maar je komt ook te weten hoe je moeilijk te fotograferen producten, zoals een glazen fles, toch mooi in beeld brengt.

 

Bovendien leer je wat tethered shooting is en krijg je inzichten mee in de laatste nieuwe ontwikkelingen en trends binnen de fotografie.

Veeg je lens maar schoon en maak je klaar voor een flitsende carrière in de fotostudio!

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Hou me op de hoogte

Lijst met cursusinhoud

 • Hoe werk ik met licht in de studio?
 • Welk studiomateriaal kan ik gebruiken?
 • Beauty shots
 • Karakterportretten
 • Packshots
 • Eenvoudige voorwerpen fotograferen
 • Glaswerk fotograferen
 • Tethered shooting via de laptop
opleiding, cursus, studie, studeren, workshop, fotografie, studiofotografie, studiofotograaf, portretfotografie, portretfotograaf, digitale fotografie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, groepslessen, volwassenenonderwijs, portretfotografie

Vaardigheden

 • Je weet hoe je de studioverlichting inzet om een perfect beauty shot of karakterportret te creëren
 • Je kan allerlei voorwerpen professioneel in beeld brengen
 • Je weet wat tethered shooting is en je kan professionele tools gebruiken

Carrieremogelijkheden

 • Studiofotograaf
 • Portretfotograaf
Informeer mij

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS