Welkom bij het avontuur van je leven!

Zit het ondernemerschap in jouw bloed en begint het al te kriebelen als je denkt om voor jezelf te beginnen? Om grafisch designer, boekhouder, kapper of zo veel meer te worden? Wij zijn een school van ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent. Voordelen waar we jou van laten meegenieten:

1. Je bent je eigen baas

Veel mensen dromen ervan alles op hun ‘eigen manier’ te kunnen doen en veel zaken zelf te kunnen bepalen. Dat is een goede reden om voor jezelf te beginnen. Vraag vooral genoeg raad aan ervaren ondernemers die veel kennis en ervaring hebben opgebouwd.

2. Je bent financieel onafhankelijk

Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor onzekere tijden. Daarom is investeren in jouw bedrijf zeker de moeite waard!

3. Je hebt alles zelf in de hand

Als je in loondienst werkt, bepalen vaak anderen jouw toekomst. Maar bij jouw eigen bedrijf doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Je bent sneller en flexibeler

Op van die logge en bureaucratische organisaties kan je als werknemer maar moeilijk invloed uitoefenen. Verschillende leidinggevenden moeten akkoord gaan met nieuwe projecten en collega ‘s vertellen je dat ‘iets’ niet kan omdat het ‘altijd zo gegaan is’. Als kleine zelfstandige neem je veel sneller beslissingen, want je bent je eigen baas. Zo kan je direct inspelen op nieuwe trends en mogelijkheden. Efficiënt je tijd indelen is essentieel!

5. Je bouwt iets op voor later

Als je een eigen onderneming hebt, gaat deze na verloop van tijd aan naamsbekendheid winnen. Werken aan je imago is daarom superbelangrijk! Een positieve reputatie kan je ‘verzilveren' door het bedrijf aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezond bedrijf hebt, kan het zelfs jouw pensioenvoorziening worden. Een eigen bedrijf opzetten is een investering voor later.

6. Je bent meer in balans

Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file en frustraties lopen op. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Dit kan thuis in je garage of ergens anders in jouw woonplaats. Een andere mogelijkheid is een business center. Dit biedt voor de zakelijke dienstverlening vaak een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

7. Je bent een avonturier

Het ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je zet een stap die de meeste mensen uit onzekerheid niet zullen zetten. Maar realiseer dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar een sprong in het diepe wagen. Je bent dus nooit alleen! Zoek ondernemersnetwerken op en ga dit avontuur aan!

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-