Dierenverzorging

Dierenverzorging

Ben jij een rasechte dierenvriend en wil je professioneel aan de slag gaan met deze lieve en trouwe beestjes? Wil je leren hoe je een dierenarts perfect assisteert of hoe je dieren inzet in de zorgsector? Wees er dan als de kippen bij en volg een van onze interessante opleidingen Dierenverzorging!

Onze professionele cursussen bereiden jou perfect voor op een carrière in deze beestige sector. Je doet op een snelle en praktijkgeoriënteerde manier alle vakkennis op die je nodig hebt voor een succesvolle carrière. En dat aan de hand van onze cursussen die werden samengesteld door professionals in hun vakgebied. Zo voel je jezelf al snel als een vis in het water in de dierenwereld!


allSubthemesWithinTheme Dierenverzorging

Alternatieve dierenverzorging

Alternatieve dierenverzorging

2 homestudies

Hond

Hond

6 homestudies

Kat

Kat

4 homestudies

Professionele dierenverzorging

Professionele dierenverzorging

7 homestudies


beSureOfYourFuture

Elke zichzelf respecterende dierenarts heeft een assistent in dienst: iemand die veel van dierenverzorging kent, maar die ook administratief sterk in de schoenen staat. Met een diploma aan onze school toon je aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om deze rol te vervullen. Onze docenten dierenverzorging leren je van A tot Z hoe je patiënten en baasjes onthaalt en hoe je orde op zaken stelt. Succes gegarandeerd dus!

"Als dierenarts heb ik altijd samengewerkt met studenten van deze school. Ik heb al drie stagiairs dierenartsassistent in mijn praktijk gehad en ook mijn vaste assistent heeft de opleiding bij jullie gevolgd. Ik merk dat deze studenten een diepgravende kennis opdoen tijdens de cursus en dat ze na een stageperiode helemaal klaar zijn om professioneel te starten." - employerSpeaks

Opleidingen in dierenzorg

trendsCapitalized

Veel dierenartsen sluiten zich aan bij een keten. Zo focussen ze zich op een bepaalde diersoort of behandeling en specialiseren ze zich. Er ontstaat ook meer mogelijkheid om patiënten naar elkaar door te sturen en kennis te delen. Dat is nodig, want we halen steeds meer diverse diersoorten in huis. Reptielen winnen bijvoorbeeld aan populariteit en we kennen allemaal wel iemand die een papegaai heeft. Hun eigenaars gaan liever langs bij een specialist dan bij de algemene dierenarts.

Dierenverzorging, hundredPercentOfTheTime

Dierenverzorgers zien hun job digitaal evolueren. Afspraken worden online ingepland, videoconsultaties komen op en elke praktijk en dier heeft een social media account. Voor assistenten is het een extra taak op hun lijstje. Zij doen aan klantenbinding, terwijl de dierenarts zich bezighoudt met de medische kant van de zaak.

"Ik heb thuis altijd veel verschillende dieren gehad: paarden, honden, katten, geitjes, kippen, konijnen … Ik verzorgde ze uiteraard goed, maar ik wilde meer weten. Na veel research kwam ik bij de thuisstudie Allround Dierenverzorging terecht. De docent was super behulpzaam en gaf altijd heel duidelijk uitleg op mijn vragen. Nu ik mijn diploma op zak heb, wil ik mijn eigen kinderboerderij openen!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze opleidingen in dierenzorg zijn booming business. Steeds meer diereneigenaars zien het belang in van professionele verzorging en raadplegen vlugger een expert of een dierenarts. Maar ze willen het ook zelf weten. Een diploma aan onze school geeft je alle kennis om professioneel te starten, maar ook om je eigen huisdieren optimaal te verzorgen.

niceToKnowHeader

  • Honden en katten hebben ook de kans om bloeddonor te worden en zo andere dierenlevens te redden.
  • Er zijn meer dan 6000 erkende dierenartsen in België. Heel wat werk voor assistenten dus.
  • Er zijn 1,5 miljoen honden in België (1/5 van de gezinnen heeft een hond in huis) en 2,2 miljoen katten (1/4 gezinnen heeft minstens één kat).
  • Vissen, vogels en kleine zoogdieren (zoals cavia’s) volgen na de hond en de kat als populairste huisdier.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-