Schrijven /Literatuur

Literatuur

Heb jij een passie voor schrijven en literatuur? Ben je vol van de oude klassiekers zoals De Leeuw van Vlaanderen of Pallieter? Of hou je meer van hedendaagse auteurs zoals Dimitri Verhulst of Tom Lanoye? Ontdek alles over schrijven en treed in hun voetsporen!

Maak je dromen waar en leer praktijkgericht hoe je zelf boeken schrijft. Iedereen kan schrijven, maar niet iedereen kan een boeiend verhaal vertellen. In deze cursussen leer jij hoe je jouw fantasie omzet in een echte pageturner. Ga ervoor en maak je dromen waar. Wie weet zit jij op de volgende boekenbeurs wel boeken te signeren!

voor beginners én gevorderden

voor alle aspirant-schrijvers

met persoonlijke begeleiding

op maat gemaakte cursussen

met online cursusmateriaal

via elektronisch leerplatform

schrijven van A tot Z

snel leren schrijven

alles over literatuur

geen voorkennis vereist

allCoursesWithinSubtheme Literatuur

Boek Uitgeven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Boek Uitgeven en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Creatief Schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor onze praktijkgerichte avondcursus Creatief Schrijven in Gent.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Gedichten schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Gedichten schrijven en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Kinderverhalen Schrijven, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Kinderverhalen Schrijven en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nederlands: spelling, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Nederlands: spelling en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Scenarioschrijver, cpProfessionWithFuture

Leer in 6 lessen scenario's uitwerken voor film, theater, documentaires en zoveel meer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Schrijver (Auto)Biografie, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Schrijver (Auto)Biografie en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Verhalen Schrijven, cpProfessionWithFuture

Na deze praktijkgerichte opleiding schrijf jij weldra zelf prachtige verhalen en romans.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Als schrijver ben je je eigen baas. Je kiest zelf waar, wanneer en hoe vaak je aan je meesterwerk werkt. Zit je even vast zonder inspiratie? Dan ga je gewoonweg even naar buiten of pauzeer je een dagje. Dagelijks komen er nieuwe boeken uit en ondanks de digitalisering blijven mensen massaal papieren boeken verslinden. Er is en blijft dus een nood aan goede schrijvers die de bevolking voeden met sappige verhalen en boeiende biografieën.

Ik werk in een Vlaamse uitgeverij en krijg dagelijks manuscripten voorgeschoteld van beginnende of ervaren schrijvers. We krijgen er letterlijk honderden toegestuurd. Veel manuscripten zijn amper de moeite waard, maar af en toe zitten er interessante stukken bij. Je ziet meteen welke schrijvers een schrijfcursus hebben gevolgd. Hun verhalen zijn veel beter geschreven, er zit een duidelijke structuur in en de personages zijn deftig uitgewerkt. - employerSpeaks

Literatuur

trendsCapitalized

Ondanks de stijgende digitalisering van onze maatschappij, blijkt het dat een groot deel van de bevolking een goed boek nog altijd kan appreciëren. In de steeds drukker wordende samenleving is het enorm relaxerend om even tot rust te komen met een goed boek. Meer dan ooit zijn er dus talentvolle vertellers nodig.

Literatuur, hundredPercentOfTheTime

E-readers zijn al jaren in opkomst. Veel mensen hebben een tablet of een smartphone waarop ze boeken kunnen lezen. Dat is handig voor tussendoor even te lezen, op de bus of tijdens de lunchpauze. Je hoeft niet te sleuren met een pakket boeken wanneer je op vakantie gaat, en je hoeft niet eens van je zetel op te staan om een nieuw boek aan te schaffen. Tal van voordelen dus, maar toch houden nog veel mensen van een fysiek boek. Wat verkies jij?

Al jaren had ik een verhaal in mijn hoofd dat ik wou uitwerken in een boek, maar ik wist niet goed hoe ik eraan moest beginnen. Daarom volgde ik een cursus Creatief Schrijven via afstandsonderwijs. Dankzij de cursus had ik een houvast waar ik naar kon teruggrijpen wanneer ik vast zat. Zo slaagde ik erin eindelijk een boek te schrijven! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een cursus uit het thema literatuur is zowel voor liefhebbers als voor professionals een uitstekende keuze. Je leert alles over hoe verhalen in elkaar zitten en wat ze nu net zo intrigerend maakt. Zo krijg je een inkijk in het schrijfproces en weet je exact hoe je er zelf aan moet beginnen. Een aanrader voor elke literatuurliefhebber!

niceToKnowHeader

  • Er wordt nog steeds veel gelezen in Vlaanderen. In de eerste helft van 2019 genereerde de Vlaamse boekenmarkt een total omzet van 81.1 miljoen euro!
  • In totaal werden er in 2019 in Vlaanderen ongeveer 5.77 miljoen exemplaren verkocht. Daarvan zijn meer dan 90% van de boeken Nederlandstalig.
  • Van de non-fictie behalen vooral kookboeken en informatieve boeken goede cijfers.
  • Op vlak van fictie zijn het vooral fantasy en literaire thrillers die het goed doen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0