Talen

Wil je een nieuwe taal leren? Of heb je de basis al beet en wil je je kennis verder uitbreiden? Dan ben je bij onze school aan het juiste adres! Kies een van onze vele taalopleidingen en start meteen met studeren!

keuze uit verschillende talen

voor beginners en gevorderden

ook leuk als hobby

les van ervaren docenten

leren door zelf te doen

praktijkgerichte aanpak

les thuis of in kleine groepen

geen voorkennis nodig

leerrijke hobby

stap voor stap uitgelegd

allCoursesWithinSubtheme Talen

Chinees, cpProfessionWithFuture

In de cursus Chinees voor beginners leer je op basisniveau Chinees spreken en schrijven.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Duits Beginners, cpProfessionWithFuture

Volg een praktijkgerichte cursus Duits (Beginners) in jouw buurt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Engels (Beginners), cpProfessionWithFuture

Wil jij een degelijke basiskennis van het Engels opbouwen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Frans Beginners, cpProfessionWithFuture

Droom je er al lang van om Frans te spreken op je werk, op reis of met kennissen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hongaars, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Japans, cpProfessionWithFuture

In de cursus Japans voor beginners leer je op basisniveau Japans spreken en schrijven.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Noors, cpProfessionWithFuture

In de cursus Noors voor beginners leer je op basisniveau Noors spreken en schrijven.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Spaans Beginners, cpProfessionWithFuture

Volg 's avonds een praktijkgerichte opleiding Spaans (Beginners) in jouw buurt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Met een extra taal op je cv sta je sowieso sterker in je schoenen. Denk maar aan beroep als administratief bediende of hr-manager, de toeristische sector of een job in marketing. Je vergroot je kansen op werk en je kan nieuwe klanten aanspreken in hun eigen taal. Daarnaast vind je hier ook gewoon leuke en interessante cursussen om als hobby te volgen. Zo sla je op je volgende vakantie een praatje met de locals en bestel je je favoriete gerecht in de plaatselijke taal.

Als manager in een internationaal bedrijf weet ik hoe belangrijk het is om enkele talen te spreken. Alle leden van mijn team spreken op zijn minst Nederlands, Engels en Frans. Het hoeft niet perfect te zijn, maar je moet je wel weten uit te drukken en je boodschap kunnen overbrengen. Tijdens de sollicitatiegesprekken peil ik altijd naar de taalvaardigheid van de kandidaten. Zo weet ik meteen welk vlees ik in de kuip heb. - employerSpeaks

taalopleidingen

trendsCapitalized

De Chinese taal is aan een opmars bezig, dat is een trend die zich al enkele jaren doorzet. Vooral werknemers die voor internationale bedrijven werken, hebben steeds meer interesse in het Verre Oosten om hun professionele contacten uit te breiden. Ook Oost-Europese talen, zoals Hongaars, bereiken steeds meer studenten. Om een taal te leren hoef je niet per se nog fysieke groepslessen te volgen. Online talen leren wordt alsmaar populairder, zeker bij drukbezette managers.

Talen, hundredPercentOfTheTime

Er zijn de laatste jaren heel wat apps ontwikkeld waarmee je zonder al te veel moeite je plan trekt in een vreemde taal. Je spreekt tegen je smartphone en die vertaalt het meteen in de gewenste taal. Online en digitale tools winnen aan populariteit bij taalstudenten. Op onze eCampus bijvoorbeeld krijg je talloze praktijkoefeningen voorgeschoteld, stel je eenvoudig vragen aan je docent en vind je extra studiemateriaal terug.

Enkele jaren geleden ging ik bij mijn vriendin in Brussel wonen en opende daar een bakkerij. Mijn klanten slaan al eens graag een praatje, maar mijn Frans was niet al te best. Ik durfde bijna niks zeggen. Mijn vriendin raadde een taalcursus aan via afstandsonderwijs, ideaal te combineren met mijn vreemde uren als bakker. Ik deed er een maand of tien over om de basiscursus op mijn eigen tempo af te ronden. De docent was heel geduldig en heeft me superhandige tips gegeven. Ik tevreden en mijn klanten ook! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Talen zijn altijd een populair studiegebied geweest bij onze studenten. Veel mensen volgen deze opleidingen uit persoonlijke interesse, maar we zien ook veel werknemers die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen. Zowel in de groepslessen als bij de thuisstudies ga je meteen aan de slag en leer je de taal op een praktijkgerichte manier. Onze docenten geven je persoonlijke tips en advies om je als een echte native speaker uit te drukken.

niceToKnowHeader

  • De meest gesproken moedertalen zijn het Mandarijn Chinees, Spaans en Engels.
  • De meest gesproken tweede taal is het Engels, gevolgd door Frans en Russisch. Het Spaans staat op de vierde plaats, maar Mandarijn komt niet in de top 10 voor.
  • Engels, Frans en Duits zijn voor Nederlandstaligen de makkelijkste talen om te leren. Je kent ongetwijfeld al enkele woordjes, voordat je aan je lessen begint.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0