Dieren

Zet je liefde voor dieren om in een leuke hobby en schrijf je vandaag nog in voor een cursus aan onze school. Onze docenten leren je stap voor stap de kneepjes van het vak, zodat je vakkundig omgaat met elk dier.

alles over dieren

training en verzorging

les van ervaren docenten

praktijkgerichte lesinhoud

ook voor beginners

voor dierenvrienden

geen voorkennis nodig

leerrijke hobbycursussen

meteen toepasbaar

diepgravende kennis

allCoursesWithinSubtheme Dieren

Dierenasielmedewerker, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Dierenasielmedewerker en leer alles wat je wil weten!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

EHBO voor dieren, cpProfessionWithFuture

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hondencoach, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de cursus Hondencoach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hondentrainer, cpProfessionWithFuture

In de opleiding hondentrainer leer je verschillende soorten honden trainen en verzorgen.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Imker, cpProfessionWithFuture

Droom jij van een succesvolle en bloemrijke carrière als imker?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Deze cursussen zijn in de eerste plaats bedoeld om in je vrije tijd te volgen en met je eigen (huis)dier aan de slag te gaan. Uiteraard kan je er ook je beroep van maken en starten als hondentrainer of je eigen dierenasiel openen. Onze docenten vertellen je vanuit hun eigen ervaring graag hoe je eraan begint!

In mijn hondenschool werken drie trainers, waarvan eentje twee opleidingen aan jullie school volgde. Ik ben heel tevreden over zijn werk en leer zelf ook nog altijd bij. Het is uiteraard belangrijk om voldoende kennis over de dieren te hebben en er goed mee te kunnen omgaan. Maar ook de manier waarop mijn trainers met de baasjes omgaan, speelt mee. Het contact moet vlot verlopen, want eigenlijk trainen we de eigenaars evenzeer als de honden. - employerSpeaks

Opleidingen met dieren

trendsCapitalized

Honden en katten worden al lang niet meer gezien als bewakers of muizenvangers, maar in de eerste plaats als gezelschap, een vriend of zelfs een familielid. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en verzorging van hun dier. We gaan hen steeds meer als mensen behandelen en we leggen ze graag in de watten door bijvoorbeeld een hondenwellness te voorzien. Er zijn ook heel wat baasjes die elke dag in de kookpotten staan te roeren om een smakelijke maaltijd in de eetbak te toveren. En een kerstcadeau kan natuurlijk niet ontbreken. Het is belangrijk dat we hun dier-zijn niet uit het oog verliezen. Een baasje dat alles van zijn dier kent, is onmisbaar voor elke viervoeter in huis!

Dieren, hundredPercentOfTheTime

Er zijn heel wat apps beschikbaar die de belangrijkste taken van baasjes monitoren. Krijgt je hond voldoende beweging? Verveelt je kat zich niet te vaak? Is het dieet wel aangepast aan de leeftijd, grootte en de ras van je dier? Wil je meer weten over EHBO bij dieren? Of ben je op zoek naar een hondvriendelijk restaurant? Voor alles valt een app te downloaden.

Het is altijd mijn grote droom geweest om imker te worden. Daar begin je niet zomaar aan, dus volgde ik eerst de thuisstudie aan jullie school. Dankzij de uitgebreide en duidelijk geschreven cursus, en dankzij het fantastische advies van de docent, kocht ik al snel mijn eerste kast en bijenvolk om eraan te beginnen. Inmiddels geef ik goede raad andere beginnende imkers en verkoop ik mijn eigen honing. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Er zijn veel dierenvrienden onder onze studenten, dat merken we hier heel hard aan het aantal inschrijvingen. Baasjes die hun dier beter willen leren begrijpen, maar ook mensen die er hun beroep van willen maken. Onze docenten leren je wat je moet weten om te starten als professional. Dankzij hun advies richt je vlot je eigen zaak op of solliciteer je met succes in de dierensector.

niceToKnowHeader

  • Honden en katten kunnen ook bloeddonor worden en zo andere dierenlevens redden.
  • Er zijn meer dan 6000 erkende dierenartsen in België. Er is er dus vast zeker eentje in jouw buurt.
  • Er zijn 1,5 miljoen honden in België (1 vijfde van de gezinnen heeft een hond in huis) en 2,2 miljoen katten (1 op de vier gezinnen heeft minstens 1 kat).
  • Vissen, vogels en kleine zoogdieren (zoals cavia’s) volgen na de hond en de kat als populairste huisdier.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0