Muziek

Ben je op zoek naar een beroep waar muziek in zit? Wil je muziek leren maken? Schrijf je dan in voor een cursus aan onze school. Onze docenten leggen je stap voor stap uit hoe je te werk gaat.

muzikale lessen

voor muziekliefhebbers

modern en klassiek

les van professionele muzikant

productie- en instrumentenleer

muzikale en creatieve job

van liefhebber tot topmuzikant

artistieke carrière

alles over muziektheorie

inzicht in alle genres


allCoursesWithinSubtheme Muziek

muziek

Muziekproducer Basis

Muziekproducer Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Muziekproducer Basis en word veelzijdig Muziekproducer.

Piano, word een hobbypianist

Volg enkele lessen Piano en word in een mum van tijd hobby Pianist.

availableVia

Zang, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Zang en word veelzijdig zanger(es).

availableVia


beSureOfYourFuture

De kansen om als muzikant aan de slag te gaan, creëer je zelf. Veel oefenen is de boodschap. Zodra je goed genoeg bent, neem je nummers op, geef je live optredens, word je freelance muzikant of geef je muziekles. Je kan alle kanten uit!

Voor wie graag in de muziekindustrie terecht komt, heb ik maar één boodschap: oefenen, oefenen, oefenen! Verwacht niet dat je van bij de eerste keer een volledige sonate kan spelen of een grote hit zal schrijven. Alle grote muzikanten zijn door dezelfde beginnersfase gegaan. Vraag raad aan andere muzikanten en aan je docent, zo geraak je er wel. - employerSpeaks

muziek

trendsCapitalized

Muziek kan heel wat emoties oproepen en daar maken psychotherapeuten maar al te graag gebruik van bij patiënten die moeite hebben om zich verbaal uit te drukken. Deze behandelingsvorm is al langer in gebruik, maar is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Via tutorials op YouTube leer je op een snelle manier populaire nummers spelen op piano, gitaar of andere instrumenten. Uiteraard zijn echte muzieklessen nog steeds de beste manier om muzikant te worden. Muziek spelen werkt heel ontspannend en stimuleert je op intellectueel vlak. Steeds meer volwassenen willen een instrument leren spelen in hun vrije tijd, maar kunnen niet naar de muziekschool gaan door hun drukke en wisselende agenda. Thuisopleidingen in de muziek winnen de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit. Je studeert wanneer het je het beste past!

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Elektronische instrumenten klinken steeds beter en beter, en evenaren de akoestische versie. Soms zijn ze bijna niet meer te onderscheiden. Koop je een echte piano? Of liever een synthesizer waarmee je nog allerlei sound effects uit je vingers tovert? Muziek leren doe je niet enkel uit een boek, maar vooral door veel te oefenen. Dankzij onze vernufte eCampus krijg je heel wat extra lesmateriaal ter beschikking en studeer je je partituren met de nodige ondersteuning in.

Als kind had ik al pianolessen gevolgd, maar dat was ik helemaal verleerd. Het begon enkele jaren geleden weer te kriebelen, dus schreef ik me in voor de thuisstudie aan deze school. Ik nam mijn tijd en kreeg veel goede raad van de online docent. Na de cursus heb ik nog twee jaar verder geoefend toen ik de stap zette om voor een publiek te spelen. Ik treed nu af en toe op, samen met een bevriende zangeres. We spelen vooral covers en worden geboekt voor privéfeestjes of kleinere evenementen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Dit zijn ideale cursussen voor wie muziek wil leren spelen zonder naar de muziekschool te gaan. Je studeert namelijk op je eigen tempo. Wie toch face-to-face contact wil, kan terecht in onze groepslessen. Onze docenten helpen je stap voor stap op weg om vlot een instrument te bespelen of om je eigen muziek te maken.

niceToKnowHeader

  • De piano is eigenlijk een snaarinstrument. Familie van de gitaar en de viool dus!
  • Er zijn nog 3 muzieksleutels in gebruik. De sol- of G-sleutel en de fa- of F-sleutel zijn de bekendste, maar ook de do- of C-sleutel wordt nog af en toe gebruikt. Met een beetje fantasie herken je nog steeds de letters in de sleutelvormen.
  • De Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas schreef in 1994 een compositie die hij de naam "...." gaf. What’s in a name?
  • Het gerucht gaat dat de Poolse pianist Frédéric Chopin op jonge leeftijd al plankjes tussen zijn vingers plaatste. Dat deed hij om zijn reikwijdte te vergroten op de piano.
  • De ene artiest is de andere niet en stembereik kan erg verschillen. Mariah Carey, Freddie Mercury en Axl Rose hebben alledrie een erg breed stembereik en hebben geen probleem met hoge noten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0