Webdesign

Wil je zelf aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites leren maken? Of een oude website in een hip en modern jasje steken? Met een opleiding uit het subthema webdesign leer je zelf een professionele website uitbouwen die aanzet tot leads, sales en online visualiteit.

Gespecialiseerde experten leren je alle kneepjes van het vak. Zo kan je meteen in de praktijk aan de slag. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

praktijkgericht

snel de basis leren

incl online lesmateriaal

les van vakexperten

alles over webdesign

voor beginners en gevorderden

persoonlijke begeleiding

up-to-date cursusmateriaal

voor een allesomvattende site


allCoursesWithinSubtheme Webdesign

Dreamweaver, cpProfessionWithFuture

In de cursus Dreamweaven kom je alles te weten over zelf je eigen websites maken

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Front End Developer ICT, cpProfessionWithFuture

Leer hoe je stap voor stap een website maakt met HTML en CSS en met WP werkt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Webdesigner HTML5 & CSS3, cpProfessionWithFuture

Breid je kenniskring uit met de virtual class Webdesigner HTML5 & CSS3.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Webshopbeheerder, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Webshopbeheerder, cpProfessionWithFuture

Volg de up-to-date thuisstudie Webshopbeheerder en studeer op je eigen tempo.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

WordPress, waar je sites leert bouwen

Deze cursus barst van de tips en tricks voor het vlot werken met WP.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Op het internet kom je tal van verouderde websites tegen. Het is dan ook geen wonder dat goede webdesigners overal hard nodig zijn. Ze zijn niet enkel verantwoordelijk voor een website die mooi oogt. Ze zorgen er ook voor dat een website gebruiksvriendelijker wordt en toegankelijk wordt gemaakt. Na je opleiding kan je dus meteen van start! Als webdesigner heb je de mogelijkheid om als freelancer te starten of een positie binnen een bedrijf te veroveren. Start in een functie als ICT-medewerker, Front End developer of als Webdeveloper. Aan jou de keuze!

"Een goede webdesigner combineert zijn/ haar grafische skills met de juiste creativiteit. Op deze manier kan een webdesigner perfect in het hoofd van de klant kruipen en een website creëren die helemaal aan zijn/haar wensen voldoet." - employerSpeaks

Webdesign

trendsCapitalized

Web designtrends veranderen voortdurend. Tegenwoordig zijn de technische mogelijkheden eindeloos en zien we ontwerpers spelen met extremen, eerdere stijlen opnieuw uitvinden en onophoudelijk experimenteren met nieuwe technieken. Dark mode is nu bijvoorbeeld ontzettend hot! Webdesigns in de donkere modus zien er niet alleen ultramodern uit, ze zijn ook prettig voor de ogen en laten kleuren en ontwerpelementen opvallen. Daarnaast moet een website tegenwoordig visueel niet meer 'perfect' zijn. Onvolmaakte, met de hand getekende ontwerpelementen brengen emotie en menselijkheid in websites, waar gebruikers naar vragen. Het geeft echtheid. Ontdek zelf alle nieuwe technieken en trends met een opleiding uit het subthema webdesign!

Webdesign, hundredPercentOfTheTime

Data is tegenwoordig ook enorm in. Op heel wat websites vind je tegenwoordig datavisualisatie terug om een verhaal te gaan vertellen. Er worden steeds nieuwe technologieën ontwikkeld om websites sneller, gebruiksvriendelijker en automatischer te maken. Zo worden tegenwoordig op grotere sites automatische chatbots gebruikt. Bezoekers kunnen er vragen aan stellen en worden geholpen door een automatische bot. Die bot leert door middel van artificiële intelligentie hoe hij bezoekers optimaal verder helpt.

"Tot nu toe heb ik zowel de opleiding html5 en css gevolgd. Ik ben heel tevreden van de opleiding. De verschillende structuren kwamen aan bod en zelfs een deel Wordpress. De opleiding was heel praktijkgericht. Ook de docent had heel wat praktijkervaring, waardoor ik echt coole tips & tricks te weten ben gekomen!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Een goede eerste indruk is belangrijk. Dat geldt ook voor een website online. Een aantrekkelijke, maar vooral een gebruiksvriendelijke website overtuigt je klanten en geeft een gevoel van vertrouwen. Met een opleiding uit dit subthema leer je van A-Z professioneel een website uitbouwen. Zeker een aanrader voor zowel beginners als gevorderden!"

niceToKnowHeader

  • Alle webbrowsers geven websites en webdesign anders weer
  • De code van de website helpt om aantrekkelijk te worden voor zoekmachines
  • Afbeeldingen en video’s kunnen een positieve of negatieve impact hebben op het webdesign

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0