Interieurdesign /Interieurstyling

Interieurstyling

Wil jij professioneel interieurdesigner worden en creatief omspringen met kleuren, materialen en stijlen? Je vindt de professionele opleiding die je zoekt aan onze school!

Gedreven binnenhuisarchitecten en ontwerpers lichten je in de praktijk de verschillende woonstijlen toe, van de oudste stromingen tot de nieuwste trends. Ze tonen je stap voor stap hoe jij een eigen project van ontwerp tot de perfectie realiseert. Zo zet je je passie voor interieur om in een succesvolle carrière.

professionele opleidingen

gespecialiseerd in design

enkel les van echte experts

praktijkgericht & intensief

uitgebreid curriculum

breed & verscheiden aanbod

inspirerende thema's

up-to-date cursusmateriaal

gepassioneerde docenten

de creatieve cursus voor jou


allCoursesWithinSubtheme Interieurstyling

Colorist, cpProfessionWithFuture

Leer stap voor stap hoe je met kleuren een interieur in een totaal andere sfeer dompelt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Feng Shui, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Feng Shui en word een krak in je vak als Feng Shui-Designer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Interieurstylist (Gevorderden), cpProfessionWithFuture

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Interieurstylist (Gevorderden).

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Interieurstylist Allround, cpProfessionWithFuture

Droom jij van een succesvolle carrière als Interieurstylist?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Interieurstylist Basis, cpProfessionWithFuture

Behaal je diploma Interieurstylist Basis en ga professioneel aan de slag.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Professional Organizer, cpProfessionWithFuture

Is het tijd om je passie volgen? Start met de virtual class Professional Organizer.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Tuinontwerper, cpProfessionWithFuture

Volg een professionele opleiding, gegeven door een tuinaannemer met jaren ervaring.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Verlichtingsadviseur, cpProfessionWithFuture

In deze opleiding kom je alles te weten over de juiste verlichting op de juiste plaats

availableVia

cpCompareTheStudyMethods


beSureOfYourFuture

Als je een opleiding uit het subthema interieurstyling kiest, dan krijg je het volledige pakket aan kennis en vaardigheden om professioneel te starten in binnenhuisdesign. Niet alleen ben je op de hoogte van alle klassieke en moderne stijlen; je bent ook in staat om je eigen ontwerpen in 3D te tekenen en voor te stellen via SketchUp. De focus ligt aan onze school op praktijk, creativiteit én innovatie. Zo word je perfect klaargestoomd voor een boeiende en succesvolle carrière!

De vastgoedsector is constant in ontwikkeling. Niet alleen de zoektocht naar duurzame materialen, maar ook innoverende ontwerpen staan centraal bij elk nieuw (ver)bouwproject. Mee op de hoogte zijn van de laatste belangrijke vooruitgangen is dan ook een must om je eigen designs up-to-date te houden. - employerSpeaks

subthema_interieurstyling

trendsCapitalized

Jaarlijks worden op bouwbeurzen de nieuwste ontwikkelingen voorgesteld op het gebied van vastgoed, bouwen en interieur. De laatste jaren ligt de focus zeer sterk op duurzaamheid en veelzijdigheid. Kan je een materiaal op verschillende manieren voor verschillende doeleinden gebruiken of hergebruiken, dan toon je op die manier je originaliteit. Ook het praktisch en multifunctioneel inrichten van kleine ruimtes of de kleine prefab huizen prikkelen de interesse van steeds meer beursbezoekers. Zeker jonge mensen zoeken steeds vaker naar een compactere en vooral verplaatsbare oplossing voor hun tijdelijke woonst.

Interieurstyling, hundredPercentOfTheTime

Wie vooruit denkt binnen architectuur en design, denkt aan duurzaamheid. Met afgedankte stoffen, tweedehands spullen, of zelfs afval iets nieuws en bruikbaars op de markt brengen is de nieuwe toekomst. Onze herbruikbare grondstoffen raken stilaan op waardoor alle nieuwe creatieve oplossingen die de impact op de planeet beperken meer dan welkom zijn. 

Het was al van kinds af aan mijn droom om binnenhuisstylist te zijn, maar door omstandigheden heb ik een andere carrière moeten kiezen. Een tijdje geleden heb ik me dan eindelijk laten omscholen door de allround interieur te volgen in groep en ik heb er geen moment spijt van gehad! De opleiding was zeer praktijkgericht en to the point. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We zien steeds vaker studenten van middelbare leeftijd die een carrièreswitch willen maken naar het beroep van hun leven. Deze komen vanuit verschillende sectoren en met verschillende achtergronden les bij ons volgen. Die leuke mix garandeert dat er steeds oplossingen komen vanuit verschillende invalshoeken waardoor de creativiteit en inspiratie in de opleiding toeneemt. Wat iedereen echter gemeenschappelijk heeft, is hun passie voor interieur en dat merk je heel duidelijk in de sfeer en de inzet.

niceToKnowHeader

  • Durf onconventioneel denken: een lamp die ook functioneert als speaker, jeans als herbruikbare stof voor kussens of heb jij een ander geniaal idee? Durf dit uit te denken, te ontwikkelen en op de markt te brengen. 
  • Laat je inspireren door magazines en beurzen, maar ook door het alledaagse leven. Kijk wat je voor handen hebt en experimenteer. Of verbind oud met nieuw door tweedehandsspullen een nieuw leven in te blazen.
  • Het beroep van interieurdesigner kan je als zelfstandige één op één met klanten uitoefenen, maar je kan ook als freelancer je diensten en advies aanbieden aan architectenbureau's, immokantoren, interieurwinkels, etc. De mogelijkheden zijn breder dan je denkt.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0