Opvoeding

De opvoeding is allesbepalend voor de verdere ontwikkeling van een kind. Verdiep je daarom in een van deze opleidingen en draag je steentje bij als kinderverzorger, opvoeder of gewoon als ouder. Onze ervaren docenten brengen je essentiële kennis en vaardigheden bij.

alles over opvoeden

essentiële kennis voor nanny's

voor kinderverzorgers

ook voor ouders

opvoeden van A tot Z

les van kinderexperten

praktijk en theorie

les thuis of in kleine groepen

met waardevol diploma

voor een gelukkige opvoeding

allCoursesWithinSubtheme Opvoeding

Kindercoach, cpProfessionWithFuture

Na deze praktijkgerichte opleiding kan je meteen aan de slag als kindercoach.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Kinderverzorging (Allround), cpProfessionWithFuture

Geef een nieuwe wending aan je carrière met een diploma Kinderverzorging

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Kindervoedingsadviseur, cpProfessionWithFuture

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Kindervoedingsadviseur.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nanny, cpProfessionWithFuture

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Pedagogie, cpProfessionWithFuture

In de opleiding pedagogie leer je alles over opvoeding en ontwikkelingspsychologie.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Gezondheidszorg is booming business. En kinderzorg is dat in het bijzonder. Of het nu coaching, therapie, voedings-expertise of opvoeding is, de vraag naar kennis in deze sector stijgt en blijft stijgen. Ouders willen hun kinderen voorsprong geven. Voorsprong op geluk, op hun carrière, op hun dromen en op een gezonder leven. Schrijf je nu in voor een van deze opleidingen en kies voor werkzekerheid in jouw toekomst.

Kinderen zijn niet alleen onze toekomst. Ze zijn ook ons bedrijf. Als kinderopvang zien wij dagelijks de kleinste mensen uitgroeien tot echte kinderen met heel wat trekjes van volwassen mensen. Als opvang vertrouwen ouders ons met hun meest dierbare bezit. We eisen dan ook dat al onze werknemers er een opleiding aan jullie school hebben opzitten. Op die manier weten wij dat ze de kinderen zeker de baas kunnen en weten de ouders dat hun kinderen in veilige handen terechtkomen. - employerSpeaks

kinderopvoeding

trendsCapitalized

Er is een duidelijk trend bij ouders merkbaar. Ze zijn meer hands-on dan ooit tevoren. Ze zijn ook beter geïnformeerd. Maar al die informatie roept heel wat vragen op. Als expert in opvoeding schep je dus eerst en vooral heel wat duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen aan de slag om een gezonde thuissituatie te creëren en onderhouden. Een situatie waarin je kind kan groeien en spelen. Waarin kinderen gelukkig zijn.

Opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Literatuur over kinderen en hun ontwikkeling vindt al jaren zijn weg naar ouders. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur op buikgevoel gebaseerd of volgen ze een of andere bekende ouder. Ze is weinig specifiek en laat heel wat kinderen met specifieke noden in de kou staan. Daarom is jouw opleiding belangrijk. Jij weet wat kinderen nodig hebben en wat hen gelukkig en weerbaar maakt voor de toekomst. Elk kind heeft andere noden en elke ouder heeft ander advies nodig. Als specialist wacht er jou ongetwijfeld een toekomst vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding in afstandsonderwijs helpt mij die vragen goed en onderbouwd beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op kan terugvallen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In onze opleidingen Kinderzorg en opvoeding vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Vaak kan theorie zo meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld worden, waar iedereen op zijn beurt beter van wordt.

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als de hersenen van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen-alsof en acteren, spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van een kind.
  • Volgens verschillende onderzoeken zijn de eerste vijf levensjaren van een kind de belangrijkste. Ze leggen de basis waarop er een leven lang wordt verder gebouwd

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0