Talen /Duits leren

Duits leren

Duits is een echte wereldtaal. Het is de taal van de klassieke muziek, de filosofie en tegenwoordig ook steeds meer de taal van de economie. Duitsland is namelijk het kloppende hart van Europa. Bedrijven met Duitstalige klanten, eigenaars of partners vind je overal! Een goede kennis van het Duits is dan ook een enorm pluspunt op de arbeidsmarkt.

Na een cursus Duits ben jij perfect in staat Duits te verstaan, lezen, spreken en schrijven. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis stapsgewijs op. Je behandelt uiteenlopende thema´s, telkens met nieuwe grammatica en nieuwe woordenschat. Dankzij de begeleiding van professionele docenten zit je nooit vast en heb je altijd het nodige advies bij de hand. Jouw Duits klinkt al gauw vlot en zelfzeker!

voor de echte Germanisten

voor elke situatie

voor beginners én gevorderden

met persoonlijke begeleiding

goed voor op je CV

snel een taal leren

gratis herkansingen

met elektronisch leerplatform

incl. online cursusmateriaal

op maat gemaakte cursussen

allCoursesWithinSubtheme Duits leren

Duits Beginners, cpProfessionWithFuture

Volg een praktijkgerichte cursus Duits (Beginners) in jouw buurt.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Duits TSO, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Duits TSO en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Duits Zakelijke Communicatie, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Veel bedrijven in België en Nederland zijn actief in heel Europa. Een groot en belangrijk deel van Europa is Duitstalig, en dus is het belangrijk dat bedrijven genoeg werknemers hebben met kennis van de Duitse taal en cultuur. Als je goed Duits spreekt, kan jij aan de slag in meerdere verschillende sectoren, bv. sales, marketing, customer service, management, administratie en HR. Het is voor de meeste jobs een meerwaarde.

Duits is altijd een meerwaarde. Zeker als je in Europa werkt, is een woordje Duits kunnen meepraten een groot voordeel. Je weet nooit wanneer het van pas komt. Daarom is een pluspunt als een sollicitant een diploma Duits van afstandsonderwijs kan voorleggen. Zo weten we zeker dat hij een goede opleiding heeft gehad en ook écht Duits kan spreken en schrijven. - employerSpeaks

Duits studeren

trendsCapitalized

Video is een geliefd medium voor studenten en leraars, vooral voor de jongeren onder ons. Ook om een taal te leren is het handig. Via interactieve videos kunnen studenten actief meedoen en een nieuwe taal leren op een leuke manier. Een voordeel van video over geschreven boeken of cursussen is dat je meteen hoort hoe de taal uitgesproken wordt.

Duits leren, hundredPercentOfTheTime

Mobile learning: mobiele apps die je helpen om een nieuwe taal te leren worden steeds beter. Dergelijke apps zijn super om nieuwe woorden te leren. Vooral in combinatie met een cursus om de grammatica te leren zijn ze enorm handig. Video-learning: interactieve audiovisuele manieren om taal te leren zijn in opkomst. Voor zowel de student als de leraar is video een handig medium, bijvoorbeeld in de vorm van virtual classes via Zoom. Het biedt een goede mix van interactiviteit en flexibiliteit. Gamification: taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren.

In de middelbare school had ik maar enkele uurtjes Duits, waarvan ik maar een paar woordjes van herinnerde. Toch wou ik een tijdje geleden eens deftig Duits leren, vooral om mijn jobkansen te verhogen. Daarom volgde ik de cursus Duits voor Beginners en nadien de cursus voor Gevorderden. Nu zijn we een jaar later en spreek ik zonder moeite Duits met échte Duitsers. Ook binnen mijn job komt het soms handig van pas wanneer ik contact heb met Duitse klanten. Mijn baas weet dat hij altijd op mij kan rekenen wanneer er iemand met Duitse kennis nodig is. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Steeds meer mensen willen tegenwoordig Duits leren. De meeste studenten kunnen al vrij goed Engels en willen een extra taal aan hun curriculum toevoegen. Duits is dan een prima keuze, aangezien het een van de meestgesproken talen in Europa is. Onze opleidingen zijn uitstekend om Duits te leren, aangezien je kan kiezen uit verschillende niveau´s. Daarbovenop krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren docent. Daardoor maken onze studenten snel vorderingen en zien we dat ze vaak al binnen een paar maanden veel beter Duits kunnen.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer 130 miljoen mensen spreken Duits als moedertaal of als tweede taal. Het is een officiële taal in 6 landen: Duitsland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Liechtenstein. Daardoor is het de taal die de meeste moedertaalsprekers heeft in Europa.
  • Het Engels en het Duits delen ongeveer 60% van hun woordenschat. Als je Engels spreekt ben je dus al halfweg op weg naar vloeiend Duits spreken!
  • Het allereerste boek dat ooit geprint is, was een Duits boek.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0