Reizen

Nieuwe culturen ontdekken, exotische lekkernijen eten of er gewoon eventjes tussenuit zijn; er zijn genoeg redenen om op reis te gaan. Iedereen houdt ervan, maar niet iedereen is een krak in organisatie. Gelukkig ben jij er! Naargelang jouw talenten adviseer je mensen, begeleid je reizigers in groep, geef je rondleidingen of ontvang je toeristen aan de receptie. Jobs in de toerismesector zijn talrijk én enorm boeiend. Geen enkele dag is hetzelfde en elke klant is anders.

Ontdek onze opleidingen in het thema Reizen en kies wat bij jou past. Wij maken van jouw een echte reisexpert, zodat jij binnen de kortste keren aan de slag kunt met jouw droomjob! Wij hebben zowel groepslessen als thuiscursussen. Zo leer je op de manier die jij verkiest alle tips & tricks om de spannendste reizen te organiseren.

voor echte reizigers

les van reisexperts

een spannende carrière

talrijke mogelijkheden

de wereld rond voor je job

gratis herkansingen

met elektronisch leerplatform

incl. online cursusmateriaal

op maat gemaakte cursussen

met persoonlijke begeleiding

allCoursesWithinSubtheme Reizen

B&B-Uitbater, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus B&B-Uitbater en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Hotelmanager, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Hotelmanager en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Reisagent, cpProfessionWithFuture

Wil jij graag een eigen reisbureau beginnen met kennis van zaken?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Reisleider, cpProfessionWithFuture

Wil je graag aan de slag als reisleider? Dan is deze opleiding de ideale start.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Toerisme en Recreatie, cpProfessionWithFuture

In 12 dynamische lessen van echte experten groei je uit tot professioneel reisagent.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Als reisexpert vind je overal werk. Letterlijk, overal ter wereld kan je aan de slag met je kennis. Er zijn altijd mensen die naar jouw bestemming op verlof willen gaan. Help hen een gevulde reis uit te stippelen, open een hotel of B&B of begeleid hen terplekke. De mogelijkheden zijn eindeloos en super interessant, net zoals de bestemmingen. In de reissector kan je nog echt creatief te werk gaan. Met genoeg drijfkracht en doorzettingsvermogen is alles mogelijk! Met je diploma toon je aan dat je over alle professionele kennis beschikt om meteen aan de slag te gaan. 

De toeristische sector is een enorm boeiende branche om in te werken. Daarom is het natuurlijk ook zeer geliefd bij werknemers. We krijgen veel sollicitaties binnen van mensen die denken dat omdat ze graag op reis gaan, dat ze ook meteen als reisleider, hotelmanager of reisagent aan de slag kunnen gaan. Zo werkt het echter niet. Wanneer ik zie dat een sollicitant een diploma via Afstandsonderwijs of Avondonderwijs heeft behaald, dan weet ik dat ze de nodige competenties en kennis bezitten om professioneel te starten. - employerSpeaks

subthema reizen

trendsCapitalized

Er zijn een hoop nieuwe reistrends die de laatste jaren aan het opkomen zijn. Denk bijvoorbeeld aan solo travel, waarbij mensen er alleen op uit trekken. Dat is avontuur gegarandeerd! Mensen zijn ook steeds meer begaan met het milieu. Duurzaam reizen wordt dan ook de nieuwe standaard. Heel wat toeristen trekken er bijvoorbeeld met de trein op uit, in plaats van met het vliegtuig.   Unieke ervaringen en experiences zijn een must; de toerist gaan uithangen is verleden tijd. mensen willen een authentieke ervaring, een local experience. Mijd de toeristische hotspots en dompel je onder in een nieuwe cultuur.

Reizen, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elke sector is een van de grootste drijvers van innovatie de steeds beter wordende Artificiële Intelligentie. AI kan enorme hoeveelheden data verwerken en op basis daarvan bijvoorbeeld gepersonaliseerde suggesties maken voor reizigers. Ook reviews kunnen razendsnel worden verwerkt en op basis daarvan wordt dan bijvoorbeeld het ontbijtmenu aangepast. Wat een technologie! Een andere opkomende innovatie zijn de zogenaamde Smart Rooms. Beeld je in dat je elk aspect van je hotelkamer kan controleren met je stem. Dat is al het geval in bepaalde hotels in China en binnenkort gaat het waarschijnlijk uitbreiden over heel de wereld. Gasten in Smart Rooms kunnen met hun stem bijvoorbeeld de lichten, de muziek, de gordijnen en temperatuur veranderen. Smeer je stembanden maar al in!

Voor mij was de keuze om iets in de toeristische sector te studeren vanzelfsprekend. Ik heb besloten om de cursus reisleider te volgen. Ondertussen heb ik al een aantal reizen als reisleider achter de rug en telkens maakt het me ontzettend gelukkig. Het is een perfecte mix van avontuur, uitdaging en sociaal contact. Ik krijg enorm veel voldoening uit mijn job, wanneer ik bijvoorbeeld een reis tot een goed einde heb gebracht en de groep volledig tevreden is. - exStudentSpeaking

Nathalie Focant
Nathalie Focant

Opleidingsadviseur

Studenten komen altijd super vrolijk binnen wanneer ze vragen hebben over bepaalde cursussen of wanneer ze les komen volgen. Reizen stemt iedereen gelukkig. Zelfs al ben je een ervaren backpacker en heb je al een hoop verre reizen achter de rug, in onze cursussen leer je gegarandeerd heel wat nieuwe tips & tricks. Kies welke functie het beste bij je past en ga er volledig voor!

niceToKnowHeader

  • Geld spenderen aan reizen maakt je gelukkiger dan geld spenderen aan materiële zaken.
  • De kortste vlucht beschikbaar bij een luchtvaartmaatschappij duurt slechts 2 minuten en gaat van het Schotse eiland Westray naar Papa Westray.
  • De langste vlucht daarentegen duurt 16 uur en gaat van Australische Sydney naar het Amerikaanse Dallas.
  • Las Vegas is de stad met het meeste hotelkamers in de wereld.
  • Frankrijk is het meestbezochte land ter wereld. Chance dat wij zo dichtbij wonen!
  • De meestbezochte stad is echter Bangkok. Dat is jammer genoeg wel wat verder.
  • Op reis gaan verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en heeft een positief effect op ons brein.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0