De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een toekomstgericht opleidingsinstituut voor ondernemers en werknemers. Met meer dan 350 verschillende opleidingen en cursussen is De Ondernemersschool de referentie op het gebied van professionele opleidingen die leiden tot een nieuwe carrière. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of droom je van je eigen zaak? Dan vind je vast en zeker hier de opleiding die bij je past!

Gespecialiseerde opleidingen

De opleidingen van De Ondernemersschool worden geven door mensen die het beroep zelf beoefenen als zelfstandig ondernemer. Zij hebben jarenlang hun ervaring opgebouwd in de praktijk. Je leert van hen de fijne kneepjes van het vak zodat je zelf snel aan de slag kan. In iedere opleiding tref je de gratis module Starten als ondernemer aan waar je tekst en uitleg krijgt over hoe je het best met je eigen bedrijf in de Benelux start. De cursussen staan vol met praktijkgerichte oefeningen en opdrachten. Zowel inhoudelijk als praktisch word je voorbereid op het examen. Na het beëindigen van je opleiding kan je dan ook onmiddellijk aan de slag gaan als werknemer of zelfstandig ondernemer.

Waardevolle diploma's voor professionelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs organiseert opleidingen voor gereglementeerde beroepen en voor vrije markt gereguleerde beroepen. Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil, hebben we de gepaste opleiding. Onze school organiseert ook voorbereidende cursussen op de examens van de Examencommissie van de Vlaamse overheid. Daar behaal je een diploma secundair onderwijs.

Kies je voor een opleiding voor een niet-gereguleerd beroep? Dan leg je altijd examen af op onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma waarmee je je beroepskennis aantoont bij sollicitaties of bij potentiële klanten. Wil je nadien starten als zelfstandige in bij- of hoofdberoep? Dan heb je in België enkel een erkend attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer, waarna je examen aflegt bij de Centrale Examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse overheid.

Volg je een opleiding die leidt tot een beroep dat in jouw land door de overheid gereglementeerd (of "beschermd") is? Dan leg je, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen, na het examen op onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt voor je examens, behaal je dus bovenop het diploma van onze onderwijsinstelling ook een erkend vestigingsattest of diploma van de in jouw land bevoegde overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak in het land van keuze. In België kan dit mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt. Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waarin je aan de slag wil. Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2018 zijn er in België geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je dus het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen zonder het officiële attest een eigen zaak starten.

Uiteraard blijft het aantonen van je beroepskennis belangrijk. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school gaan onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het voor je eigen klanten belangrijk dat je je professionele vaardigheden aantoont.

Wil jij jouw kennis aantonen? Behaal dan een diploma van het Centrum Voor Afstandsonderwijs!

Up-to-date cursusmateriaal!

Het lesmateriaal van De Ondernemersschool staat bekend om haar degelijkheid door de heldere uitleg, de vele voorbeelden, de oefenopgaven met antwoorden en de huiswerkopgaven. De cursussen zijn geschreven door echte vakspecialisten die weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je bent dus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw toekomstige vakgebied. De auteurs van het lesmateriaal zijn veelal zelf werkzaam in de verschillende examencommissies en stellen mee de examens op. Daardoor dekt de lesstof die je thuisgestuurd krijgt perfect de examenprogramma’s.

Erkende kwaliteit

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen in de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs.

De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001.

De school is nationaal en internationaal erkend door de erkende beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding-Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad voor de zelfstandigen en de KMO in België.

Tot slot zijn de opleidingen erkend door het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW, wat betekent dat je aan deze onderwijsinstellingen verder kan studeren of vrijstellingen kan bekomen.

Voor meer informatie over deze erkenningen klik hier.

Perfecte opleiding voor een carrièreswitch!

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of een uitbreiding van je huidige activiteiten? Dan vind je hier zeker de opleiding die bij jouw carrièrepad past. Alle opleidingen van De Ondernemersschool leiden tot diploma’s die voldoende zijn om werken als zelfstandige of werknemer.

p style=”text-align: justify;”>Om in België aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer, heb je het officiële attest Bedrijfsbeheer nodig dat je kan behalen bij de Centrale Examencommissie van de Overheid. Onze cursus biedt je alvast een uitstekende voorbereiding. Voor bepaalde beroepsactiviteiten heb je nog wel een zogenaamd vestigingsattest nodig om een eigen zaak op te richten. Dit bewijs van beroepsbekwaamheid heb je vanaf januari 2018 echter niet meer nodig voor heel wat beroepen. Het attest Bedrijfsbeheer is bovendien ook niet meer verplicht vanaf september 2018.